Liga 2 / ”U” Cluj a obţinut primul succes acasă

Răzvan Greu a marcat un gol frumos în victoria Universităţii Cluj, scor 4-0, cu FC Caransebeş / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a câştigat cu 4-0 meciul cu FC Caransebeş programat în cadrul etapei a XI-a a sezonului regulat din eşalonul secund. Pentru prima oară în această ediţie de campionat universitarii au controlat meciul de la un capăt la altul şi şi-au creat mai multe ocazii de gol decât au făcut-o în precedentele meciuri disputate pe Cluj Arena. Probabil şi chimbarea de antrenor a contribuit la această metamorfozare a alb-negrilor.

Mihai Teja revine astfel, pe banca „studenţilor” cu un succes categoric, acesta fiind şi primul meci în care Universitatea Cluj marchează mai mult de un gol în actualul campionat. Cosmin Popescu a deschis balul de pe Cluj Arena cu o reluare cu capul perfectă, care l-a învins pe portarul oaspeţilor, Oprea. Zece minute mai târziu acelaşi Cosmin Popescu a înscris pentru ”U”, dar nu a dublat avantajul gazdelor, golul fiind anulat pe motiv de off-side.

După alte cinci minute de joc o combinaţia perfectă în careu între Greu-Cocină şi Ursu l-a găsit pe acesta din urmă în poziţie ideală şi a marcat din numai 6 metri. Din marcator, Ursu s-a transformat în pasator ideal pentru Răzvan Greu care a dus scorul la 3-0 în minutul 38, stabilind și scorul final al primei reprize. Actul secund s-a derulat sub aceleași auspicii, cu universitarii ținând de minge și încercând să mai înscrie pe faze rapide de contraatac.

Hâmpea a șutat în bară, Ursu a cerut penalty, iar Greu a șutat frumos de la marginea careului. În cele din urmă Universitatea a înscris golul de 4-0 prin Ursu, din lovitură de la 11 metri, în minutul 86. Grație acestui succes Universitatea Cluj a trecut pe plus și la golaveraj și mai are de disputat două meciuri până la finalul turului de campionat, cu Metalul Reșița și cu FC Bihor Oradea. Cu două eventuale victorii alb-negrii ar acumula 19 puncte și ar intra în lupta pentru un loc în faza play-off a sezonului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu