Liga 2-a / Tibi Csik: “Cred că locul ocupat de Olimpia la ora actuală este unul corect”

Tiberiu Csik

Din revelaţia seriei, cum era considerată la un moment, Olimpia Satu Mare tinde să devină răţuşca cea urâtă, asta dacă ne orientăm după rezultatele obţinute în ultimele etape, dar şi a locului din clasament.

În etapa a XI-a, ultima a turului de campionat, sătmărenii au pierdut dramatic la Bistriţa, după ce în minutul 66 conduceau cu 1-0, cu reuşita lui Bujor. Experta finalurilor de meci, cum era supranumită Olimpia, când în patru partide a reuşit să se impună  în minutele de prelungiri, a clacat când le era lumea mai dragă. Astfel „galben albaştri” au fost egalaţi în minutul 86 şi au primit lovitura de graţie în minutul 90+3!

După înfrângerea de la Bistriţa, Olimpia cade până pe locul opt al clasamentului, însă cea ce îngrijorează cel mai mult este starea fizică dar şi psihică din ce în ce mai precară a sătmărenilor. De altlfel antrenorul Tibi Csik puncta aceste carenţe şi în conferinţa de presă de după partida cu CS Mioveni, scor 1-1.

Tehnicianul „galben-abaştrilor” a făcut şi o radiografie a meciurilor Olimpiei după turul de campionat, concluzionând că locul opt ocupat este unul corect.

„Multă lume spune că am fost loviţi de ghinion după înfrângerea de la Bistriţa, sau că am pierdut puncte preţioase în meciurile jucate acasă în faţa unor adversari accesibili. Este foarte adevărat, însă aceștia uită că am obţinut puncte foarte preţioase tot pe finaluri de meci în faţa unor adversari redutabili,  iar concluzia mea este acea că există o compensaţie în toate lucrurile. Până la urmă, cred că locul ocupat de Olimpia la ora actuală este unul corect, iar dacă vom termina pe aceaşi poziţie şi la finalul campionatului înseamnă că ne-am atins obiectivul.” a precizat Csik.

Csik a mai declarat că nu e timp pentru a-şi plânge de milă, şi trebuie în cât mai scurt timp ca jucătorii să-şi revină din pasa proastă şi să abordeze cu mult curaj partidele viitoare.

“Ştiu că băieţii sunt cu moralul la pământ după ce au scăpat printre degete victoria la o candidată la promovare, însă trebuie să uite cât mai repede acel meci şi să se concentreze la următoarele partide care nu vor fi uşoare deloc. Ne aşteaptă cinci meciuri consecutive dificile, primul din retur cu Universitatea Craiova,   o echipă care-şi doreşte revenirea în primul eşalon. Am încredere în băieţi mai ales că acuma ne cunoaştem adversarele iar ei au scăpat de tracul evoluţiilor în Liga a 2-a.” a mai punctat antrenorul Olimpiei.

Clasamentul turului  seriei a II-a, Liga a 2-a

1. CS Universitatea Craiova 24 de puncte (golaveraj 14-7)

2. Gloria Bistriţa 20 (14-9)

3. Metalul Reşiţa 19 (17-13)

4. CSM Vâlcea 18 (17-13)

5. ASA Târgu Mureş 17 (10-7)

6. FC Universitatea Craiova 17 (9-6)

7. FC Olt Slatina 16 (10-8)

8. Olimpia Satu Mare 14 (10-11)

9. FC Bihor Oradea 12 (11-14)

10. CS Mioveni 10 (9-14)

11. UTA Arad 8 (8-17)

12. Minerul Motru 4 (6-16)

Distribuie:

Postaţi un comentariu