Liga 2-a / Olimpia începe să scârţâie. Doar egal cu CS Mioveni

Erwin Zsiga, expresie a neputinţei echipei

După înfrângerea la scor din etapa trecută, Olimpia Satu Mare n-a reuşit decât un egal, 1-1, pe teren propriu, cu CS Mioveni, însă sătmărenii se pot considera norocoşi cu acest rezultat deoarece oaspeţii au ratat cel puţin trei mari ocazii de gol pe final.

Din revelaţia seriei a II-a, cum erau consideraţi la începutul campionatului, „galben albaştri” încep să de-a rateuri. Înfrângerea la scor de neprezentare de la Râmnicu Vâlcea dar şi egalul, scos în extremis, în partida cu CS Mioveni, ne arată o echipă sătmăreană obosită cu jucători din ce în ce mai resemnaţi.

După cum a debutat partida de miercuri n-ai fi zis că Olimpia nu-şi va adjudeca toate cele trei puncte. După doar zece minute Zsiga putea să deschidă scorul cu specialitatea casei, însă balonul expediat din lovitura liberă de la 25 de metri loveşte bara din dreapta lui Ciucă.

La prima incursiune mai periculoasă la poarta lui Şuta oaspeţii vor reuşi să marcheze (min. 26). Alin Popa are o incursiune rapidă pe dreapta şi profită de ieşirea neinspirată a goalkeeper-ului sătmărean pe care-l lobează elegant.În minutul 38 elevii lui Ion Moldovan puteau să-şi dubleze avantajul pe tabelă, după ce Ayza trimite cu capul în bară, balonul fiind atins şi de către fundaşul Muntean.

Peste doar un minut cei 800 de spectatori încep să jubileze, Zsiga reuşind să reaprindă speranţele, după ce marchează cu mult sânge din penalty-ul obţinut la un henţ comis de Cotigă.

În partea a doua a jocului Mioveniul este mult mai periculoasă iar Şuta poate spune merci că tabela a rămas neschimbată. În minutul 58 Tănasă rămâne singur cu portarul Olimpiei, însă atacantul încearcă să-şi dribleze şi umbra iar spectatorii respiră uşuraţi la ocazia rarisimă risipită cu seninătate de jucătorul oltean. Până la final oaspeţii mai au câteva oportunităţi bune de a înscrie însă Popa (min.59) şi Gălan (min.91) greşesc de puţin ţinta.

Singura mare ocazie a Olimpiei în repriza a doua a fost cea din mintul 74 când Dragoş primeste o pasă la întâlnire de la Zsiga, intră în careu, dar portarul iese şi reţine.

În rest “galben albaştri” au dat impresia că sunt mulţumiţi cu rezultatul, în urma căruia Olimpia acumulează 14 puncte şi rămâne pe locul şapte al clasamentului.

Olimpia Satu Mare: Şuta (cpt.) – D. Muntean, Mureşan, C. Ene, Iuhas – Gavrilescu, Svarczkopf (min. 66 Micaş), Villand (min.76 Bujor), Feier (min. 69 Dragoş) – Lemac, Zsiga. Antrenor: Tiberiu Csik

CS Mioveni: S. Ciucă – Cotigă, Pasăre, Olteanu, Negoiţă (min. 83 Gălan) – Ct. Stan, A. Popa (min. 87 Mazilu), Răuţă, Ayza – Tănasă (cpt.) (min. 77 F. Stan), Năstăsie. Antrenor: Ion Moldovan

Arbitru: Dorin Petru Voina (Reşiţa); Asistenţi: Petrică Ionuţ Cîmpeanu şi Monica Rigo (ambii din Cluj-Napoca).

[nggallery id=265]

Distribuie:

Postaţi un comentariu