Liga 2-a / Meci de tradiție pe Municipalul sătmărean. Olimpia întâlneşte pe FC Bihor

Ultima întâlnire oficială dintre cele două echipe a fost în Cupa României, turul V: Olimpia Satu Mare - FC Bihor 3-2

Sâmbătă, de la ora 11.00, Olimpia Satu Mare primeşte vizita vecinei FC Bihor, într-un meci care contează pentru etapa a VIII-a. Partida se anunţă una intereseantă cel puţin din prisma rivalităţii dintre cele două formaţii, care de-a lungul anilor au creat dispute interesante indiferent că s-a jucat în primul sau în al doilea eşalon fotbalistic.

Într-o istorie a meciurilor directe, când cele două echipe evolua în Divizia A, statistica consemnează trei victorii de partea bihorenilor, două în dreptul sătmărenilor şi un meci egal.

Ultima întâlnire oficială dintre cele două echipe s-a petrecut în toamna anului trecut când Olimpia învingea cu 3-2, într-o partidă care a contat pentru turul V al Cupei României.

Întâlnirea de sâmbătă se anunţă cu atât mai disputată cu cât ambele echipe vin după rezultate pozitive, obţinute în ultima etapă. FC Bihor a bifat a doua victorie din acest campionat după ce s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa echipei ASA Târgu Mureş iar Olimpia a obţinut un egal, 0-0, la FC Olt. “Galben albaştri” ocupă locul şase în clasament, cu 10 puncte, pe când “roş albaştrii” sunt pe poziţia a noua cu 8 puncte.

Preşedintele grupării bihorene, Ovidiu Morcan, se arată încrezător în evoluţia echipei sale şi este de părere că partida este deschisă oricărui rezultat.

„Ştiu că există o tradiţie fotbalistică între cele două oraşe după cum mai ştiu că între galeriile celor două grupări este o foarte bună colaborare. Mă aştept ca sâmbătă să avem parte de un meci spectaculos în care orice rezultat este posibil. După victoria cu ASA Târgu Mureş am căpătat mai multă încredere în forțele propri şi mergem la Satu Mare să obţinem un nou rezultat pozitiv.” ne-a declarat preşedintele Morcan.

De partea cealaltă, antrenorul Tiberiu Csik este de părere că partida va fi una dificilă dar care trebuie tranşată în favoarea echipei pe care o conduce.

“Cei de la FC Bihor vin după un rezultat pozitiv şi doresc să confirme şi cu noi. Ne-am făcut bine temele pentru partida de sâmbătă deoarece o victorie pentru noi este vitală.” ne-a declarat antrenorul „galben albaştrilor”.

Vestea bună pentru gruparea sătmăreană este acea că atacantul Bujor a fost recuperat şi va putea fi folosit încă din debutul meciului, singura indisponibilitate în dreptul Olimpiei fiind Lemac care mai are de ispăşit o etapă de suspendare.

Antrenorul Gheorghe Ghiţ are la dispoziţie tot lotul de jucători astfel că la ora de începere a partidei va putea alinia tot ce are mai bun în materie de jucători.

Cele două echipe ar putea evolua în următoarele formule:

Olimpia Satu Mare: Șuta(cpt.), Muntean, Bălău, Cornel Ene, Iuhas, Svarczkopf, Villand, Kinczel, Gavrilescu, Bujor, Zsiga.

FC Bihor: Fildan, Mihuţ, Fl. Lazăr (cpt.), Letan, R. Lupu, Ov. Bic, M. Popa, Sfârlea, Ianc, R. Lukacs, Fl. Pop.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu