Liga 1 / Stadionul CFR, noua „casă” a Stelei

Steaua îşi va disputa meciurile din Liga 1 considerate "acasă" pe arena Dr Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, după ce Arena Naţională a fost închisă de ISU Bucureşti

Campioana României, Steaua Bucureşti, se întoarce, duminică, pe arena Dr Constantin Rădulescu, acolo unde a suferit una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din ultimii ani. Roş-albaştrii revin astfel, la Cluj dar nu în calitate de adversari, ci gazdă a meciului cu FC Botoşani. Deşi au sperat până în ultima clipă că vor organiza meciul din cadrul etapei a XVII-a pe Arena Naţională, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a interzis organizarea de competiţii sportive pe cel mai mare stadion din ţară, din cauză că siguranţa spectatorilor ar fi fost pusă în pericol în caz de incendiu.

Astfel, oficialii Stelei s-au orientat către arena din cartierul Gruia, din cauză că nici Cluj Arena, cel mai mare stadion din Cluj-Napoca, nu are toate avizele de funcţionare din partea pompierilor. Mutarea este însă, în beneficiul campioanei. Părăsită de suporteri, Steaua va fi cu siguranţă susţinută de un număr mult mai mare de fani din tribunele stadionului CFR, ştiut fiind faptul că roş-albaştrii au foarte mulţi susţinători în Ardeal. Însă, mutarea Stelei la Cluj ridică alte semne de întrebare.

Este evident în acest moment că arena Dr Constantin Rădulescu este singura din Cluj-Napoca, care poate organiza întreceri sportive fără a periclita siguranţa spectatorilr, lucru confirmat şi de Ion Moldovan, şeful ISU Cluj. Acesta a lămurit situaţia în care se află Cluj Arena, locul în care Steaua ar fi dorit să joace meciul cu FC Botoşani. „Sunt probleme la Cluj Arena, dar nu atât de grave. De fapt problemele sunt doar la partea de instalaţii speciale pentru semnalizarea incendiilor, iar acest aspect mă face să cred că se pot organiza competiţii sportive acolo.

Însă, am decis efectuăm o serie de inspecţii la Cluj Arena, iar colegii mei vor fi la faţa locului luni şi marţi, iar apoi vom analiza şi vom lua decizia cea mai bună pentru siguranţa spectatorilor. Există şi riscul ca Cluj Arena să nu primească avizul de funcţionare, vom vedea după ce analizăm situaţia”, a declarat şeful ISU Cluj. Dacă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj nu va aviza Cluj Arena, Universitatea Cluj va trebui să găsească în regim de urgenţă o locaţie unde să îşi dispute meciul cu FC Bihor Oradea, programat, miercuri, în ultima etapă aturului Ligii a II-a. Directorul companiei care administrează Cluj Arena, Radu Rațiu, a declarat că disfuncționalitățile sunt minore, și că în zilele următoare Cluj Arena va intra în ”legalitate” și din punct de vedere al avizelor ISU.

”Acum toată lumea este panicată din cauza tragediei care a avut loc la Bucureşti, dar trebuie ca lumea să ştie că la Cluj Arena nu avem probleme sau defecţiuni de construcţie, aşa cum au fost constatate la Arena Naţională. Pe Cluj Arena siguranţa şi evacuarea spectatorilor nu a fost şi nici nu este pusă în pericol. Există întradevăr mici imperfecţiuni, nişte lumini de semnalizare care vor fi înlocuite şi o trapă de fum care dădea la o scară interioară. La începutul săptămânii viitoare vor veni în inspecţie cei de la ISU şi totul va fi în regulă, iar Universitatea şi orice altă echipă doreşte să închirieze stadionul îşi va putea disputa meciurile la Cluj”, a explicat Radu Raţiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu