Liga 1 / ISB a plătit banii pentru drepturile TV

Intel Sky Broadcast a virat în contul LPF 13, 5 milioane de euro, punând capăt conflictului cu cluburile din Liga 1, privind drepturile TV

Intel Sky Broadcast (ISB), compania care deține drepturile TV din Liga 1 de fotbal, a virat în contul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) suma de 13, 75 milioane de euro plus TVA, bani ce reprezintă prima tranșă din cele două prevăzute de contract.

Demersul ISB pune astfel, capăt unui conflict deschis cu cluburile din primul eșalon. Inițial reprezentanții ISB au propus LPF ca valoarea contractului să fie micșorată cu aproximativ 4 milioane de euro, însă, reprezentații grupărilor din campionatul intern de fotbal s-au opus vehemen, amenințând chiar cu rezilierea unilaterală a angajamentului.

Conform contractului, cele 14 cluburi care vor lua startul în ediția 2015/2016 a Ligii 1 vor primi 27, 5 milioane de euro în două tranşe. Campioana Steaua București va încasa nu mai puțin de 4 milioane de euro, în vreme ce nou-promovatele ACS Poli Timișoara și FC Voluntari vor primi câte 1, 1 milioane de euro, cu 300.000 de euro mai mult decât în stagiunea anterioară.

Noul campionat al Ligii 1 începe la data de 11 iulie și, în noul format, se vor disputa 26 de etape, tur-retur, într-o primă parte a competiţiei reprezentând sezonul regulat. Apoi, primele 6 clasate vor intra în play-off-ul care va desemna campioana, iar ultimele 8 – în play-out-ul care va stabili retrogradatele. Ocupantele locurilor 13 şi 14 vor lua direct calea ligii secunde, iar echipa clasată după play-out pe locul 12 va disputa un baraj de supravieţuire cu învingătoarea dintre ocupantele locului 2 din cele două serii ale Ligii a II-a.

Distribuie:

Postaţi un comentariu