Liga 1 / CFR mai așteaptă două săptămâni

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a amânat până pe 29 ianuarie soluţionarea litigiului dintre CFR Cluj şi FRF cu privire la penalitatea de şase puncte / Foto: Dan Bodea

Răspunsul atât de mult așteptat de conducătorii clubului de fotbal CFR Cluj, din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) a sosit însă, nu este cel dorit de feroviari. Practic instanța sportivă de la Laussane a amânat încă o dată să dea un verdict în cazul procesului dintre clubul clujean și Comisiile Federației Române de Fotbal cu privire la depunctarea vișiniilor cu 6 puncte, din cauza datoriilor financiare către foști fotbaliști, antrenori și terți prestatori de servicii.

Astfel, conform fax-ului sosit pe adresa FRF conducătorii celor de la CFR Cluj mai trebuie să aștepte răspunsul până în 29 ianuarie. Inițial termenul a fost fixat pentru data de 31 decembrie 2015, dar a fost extins până la finalul lunii.
CFR, la fel ca Petrolul Ploiești, au fost sancționate de către comisiile FRF cu câte șase puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licențiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători și terți.

Ambele cluburi au făcut apel la toate comisiile la care aveau dreptul în România, dar nu au avut câștig de cauză. Astfel, ambele au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne. ”Eu sunt chiar încrezător, pentru că suntem sancționați pentru un lucru pe care nu-l putem face: ni se cere să plătim niște datorii dinainte de intrarea în insolvență, iar legea insolvenței interzice și e chiar infracțiune să faci așa ceva”, a declarat președintele ardelenilor Iuliu Mureșan.

Dacă-și vor primi punctele înapoi, atunci CFR-iști au șanse de a prinde mai prinde un loc în play-off. În acest moment, CFR Cluj se află pe locul 10 în clasamentul Ligii 1 cu 24 de puncte. Cu cele șase puncte, fosta campioană ar ajunge la 30 și s-ar afla la cinci puncte distanță de ultimul loc ce asigură accesul în play-off și care este ocupat acum de ASA Târgu Mureș cu 35 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu