Liga 1 / CFR, liderul ”depunctat”

Cristian Lopes a marcat unicul gol al meciului CFR - Petrolul şi ardelenii ar fi lideri în Liga 1, fdacă nu ar fi început campionatul depunctaţi

Încă o victorie muncită pentru CFR (1-0) cu Petrolul Ploiești și clujenii s-au impus în duelul echipelor depunctate din Liga 1. Vișinii nu doar că au obținut cele trei puncte puse în joc, dar sunt și ”lideri” ai campionatului, dacă este să luăm în considerare faptul că atât ei, cât și prahovenii își vor recupera penalitatea sportivă, la începutul lunii decembrie, atunci când va fi judecat apelul făcut de cele două cluburi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausane.

În acest moment CFR-ul are ”oficial” 5 puncte, dar cumulate cu cele șase de depunctare ajunge la cota 11 și ar fi liderul la zi în clasamentul Ligii 1, peste CSMS Iași (10 puncte), Steaua și Dinamo cu câte 9 puncte. Revenind la meciul cu Petrolul, alb-vișinii au muncit mult până să-și apropie victoria. Favoriți cerți, grație celor 7 goluri marcate înaintea acestei confruntări, clujenii nu s-au avântat în atac.

Nici nu aveau cum în condițiile în care oaspeții s-au închis bine, cel puțin în primele 45 de minute. În tot acest timp ploieștenii au fost și mai periculoși. Mai întâi Moussa a șutat puternic din unghi, dar în plasa laterală. Doar Petrucci a încercat să dea o replică pe măsura prahovenilor, dar execuția lui a trecut pe lângă poarta lui Marc. Au urmat oportunitățile lui Bucșa (min. 15), Nepomuceno (min.17) și Farina (min. 26) au trecut și ei pe lângă deschiderea scorului.

Fără un ritm demn de fotbalul de înaltă performanță, cele două echipe au continuat să-și împartă ocaziile de gol și în actul secund. Moussa a scăpat singur spre poarta lui Marc, dar a încercat o execuție de atacant mare, fără succes. A urmat replica lui Jakolis (min. 55) și apoi iar Moussa l-a încercat pe Marc în minutul 58. Imediat după această fază, Francisc Dican decide să-l arunce în luptă pe Păun și jocul gazdelor a început să capete consistență.

Beleck a fost egolist la o fază în care putea să paseze și să modifice scorul. Și camerunezul avea să fie înlocuit inspirat cu Cristian Lopes, iar rezerva CFR-ului avea să-și arate recunoștința pentru minutele primite și a deschis scorul în minutul 76 când l-a învins pe Pecanha, cu un șut din întoarcere.

Disperați să obțină măcar un punct, petroliștii au ratat o dublă ocazie pe final de joc, iar CFR-ul putea să-și dubleze avantajul la ultima fază de joc. S-a terminat 1-0 și CFR-ul este liderul ”moral”, dar depunctat, al Ligii 1. Etapa viitoare vișinii vor evolua în deplasare, la Pandurii Târgu Jiu, luni 17 august, de la ora 21.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu