Liga 1 / CFR, la primul succes în noul campionat

Jakolis a marcat în minutul 57 al confruntării cu ACS Poli Timişoara şi a adus prima victorie pentru CFR în noul campionat / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a învins, duminică, cu scorul de 1-0 formația ACS Poli Timișoara și a obținut astfel primul succes din noul campionat. Așa cum o arată și scorul victoria a fost una chinuită, vișinii având mult de muncit pentru a sparge sistemul defensiv creat de de antrenorul bănățenilor Dan Alexa. În prima repriză oaspeții au fost mai periculoși, Elek fiind foarte aproape să deschidă scorul cu un lob peste portarul Marc, acesta fiind salvat de bară.

În replică, clujenii au fost și ei într-o bună situație de a marca pe final de primă repriză, șutul lui Petrucci fiind respins greu de portarul ”violeților”. Actul secund a început cu CFR punând stăpânire pe mijlocul terenului însă, gotbaliștii de la Poli au continuat să ”taie din fașă” elanul jucătorilor lui Francis Dican și Dan Matei. În minutul 57 al meciului s-a petrecut faza controversată, în urma căreia CFR a marcat singurul gol al meciului.

A fost o lansare lungă în careul oaspeților, mingea a fost respinsă slab până la marginea suprafeței de pedeapsă de unde Jakolis a șutat perfec, cu pământul și a deschis scorul. Oaspeții au protestat cerând arbitrului să acorde fault în atac. Golul a fost validat însă, și așa s-a scirs istoria meciului. Abia în minutul 92 gazdele au mai avut ocazia de a-și dubla avantajul, dar Păun a tras în diagonală, pe lângă poarta lui Marc.

CFR rămâne neînvinsă în actuala ediție de campionat, iar etapa viitoare va evolua la București, în compania Stelei. În ciuda succesului în fața celor de la ACS Poli Timișoara, CFR este încă pe minus în clasament, ardelenii începând campionatul cu o penalizare de -6 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu