Liga 1 / CFR a terminat sezonul regulat cu victorie

Cristi Bud (foto, în dreapta imaginii) a marcat golul echipei CFR în deplasare la Timișoara, de unde ardelenii s-au întors cu un punct / Foto: Dan Bodea

Proaspăt penalizaţi cu alte 4 puncte, din cauza datoriilor acumulate de club către foşti jucători şi terţe persoane, CFR-iştii au obţinut un succes neaşteptat la Craiova, în faţa celor de la CS Universitatea. Ardelenii s-au impus la limită, scor 1-0, graţie golului reuşit de Cristi Bud, fostul golgheter din Gruia reuşind să înscrie golul victoriei în minutul 80, după o fază care l-a avut în prim plan pe actualul golgheter al vişiniilor.

Cristian Lopez pătruns în careu, dar a fost blocat, iar mingea a ajuns la Vitor Bruno. Portughezul a șutat, balonul a fost deviat, iar Cristian Bud a trimis din întoarcere, fără speranțe pentru portarul oltenilor. „Mă bucur pentru victorie, pentru că trebuie să facem cât mai multe puncte. Pentru moralul meu e un gol foarte important şi îl dedic familiei mele, care a fost tot timpul alături de mine. Nu mă gândesc la retrogradare, nici nu concep aşa ceva.

Dacă nu ne luau cele 10 punte, ne băteam acolo, în faţă. Nici nu putem spune că ne luptăm pentru salvarea de la retrogradare. Obiectivul nostru e să câştigăm cât mai multe puncte şi să luăm Cupa României. ASA nu cred că e în degringoladă. Dacă va câştiga, cred că îşi va reveni. Cristian Lopez e golgheterul echipei şi un jucător foarte bun. Nu contează dacă îi iau locul, va juca cine este mai în formă şi cine crede antrenorul că merită să joace”, a declarat Cristian Bud, pentru Digi Sport.

Până la gol evenimentele s-au derulat nefericit pentru gazde care au pierdut nu mai puţin de trei jucători încă din prima repriză. Valentin Iliev, Alexandru Mateiu, ambii cu leziuni la genunchi și Stephane Acka, ultimul transportat la spital, pentru o comoție suferită în urma unei lovituri puternice încasate de la propriul portar, au forţat corpul tehnic al CSU să efectueze toate schimbările posibile încă în primele 45 de minute de joc.

În aceste condiţii jocul a fost unul echilibrat, gazdele trecându-şi în cont patru bune oportunităţi de a înscrie, prin Ivan (44), Măzărache (52), Dumitraş (56) şi Vătăjelu (77). CFR Cluj încheie astfel, sezonul regulat cu victorie şi porneşte în faza play.out a campionatului cu 14 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu