Liga 1 / CFR a obținut doar un punct pe Bega

Cristi Bud (foto, în dreapta imaginii) a marcat golul echipei CFR în deplasare la Timișoara, de unde ardelenii s-au întors cu un punct / Foto: Dan Bodea

Duelul celor mai penalizate echipe din Liga 1, ACS Poli Timișoara cu un deficit de – 14 puncte, respectiv CFR cu -6, ambele la începutul campionatului, s-a terminat la egalitate, scor 1-1, la capătul unui meci în care ardelenii se pot declara nemulțumiți de rezultatul final. Partida a debutat cu o ocazie mare a gazdelor, șut din vole al lui Cârstocea (min. 6), reținut de Mincă.

A fost nevoie de pauza de hidratare cerută de arbitrul Cristian Balaj (min. 25), pentru ca jucătorii celor două echipe să-și limpezească ideile ofensive. CFR-ul a apărut periculos în fața porții lui Poli în minutul 28, dar centrarea lui Jakolis s-a oprit în bara porții lui Curileac. Cinci minute mai târziu, Cânu a trimis cu capul o minge prea slabă pentru a-i pune probleme lui Mincă.

După alte 5 minute, același Cânu avea să profite, cu mult noroc, de o ieșire neinspirată a portarului CFR-ist, iar mingea recentrată de stoperul lui Poli a surprins întreaga apărare ardeleană și s-a oprit în plasa porții, pentru 1-0. În minutul 40 clujenii au cerut penalty, pentru un presupus fault asupra lui Păun, dar arbitrul Cristi Balaj a lăsat jocul să continue și până la pauză niciuna dintre combatante nu a mai reușit să pună în pericol buturile adverse.

Vasile Miriuță a schimbat inspirat la pauză și l-a aruncat în luptă pe Cristian Bud. Atacantul a ieșit prima oară la rampă în minutul 48, dar a ratat șansa de a egala. Atacantul a trimis cu capul pe lângă poartă din apropiere, după o centrare excelentă a lui Jakolis. Bud s-a aflat din nou la capătul centrării aceluiași Jakolis, în minutul 57, iar trei minute mai târziu Cristian Lopez a trecut şi el pe lângă egalare, şutând în plasa laterală din interiorul careului, după o acţiune personală.

La a treia apariție în careul gazdelor, Bud a reuşit să egaleze. Omul de gura porții al lui Miriuță a marcat cu o execuție frumoasă, după o centrarea de calitate a lui Tiago Lopes. CFR-eul, prin același Cristian Bud a fost aproape de a trece în avantaj, în minutul 79, dar șutul atacantului, din interiorul careului, a trecut pe lângă buturile apărate de Curileac. Fotbaliștii lui Poli s-au trezit abia în ultimele 10 minute ale jocului când au ratat nu mai puțin de trei ocazii de a întoarce soarta partidei.

Elek, în minutele 81 și 86 și Bărbuț în minutul 82, au irosit ocaziile bănățenilor. În minutul 87, din nou Bud a trimis în bară din apropiere, apoi Cristian Lopez a încercat să reia cu capul, dar a fost lovit de Şeroni. Clujenii au cerut din nou penalti. Nici de această dată Cristian Balaj nu a indicat punctul cu var, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. CFR Cluj va disputa următorul meci pe 7 septembrie, pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș, în Cupa Ligii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu