Liga 1 / CFR a făcut instrucţie cu CSMS Iaşi

Gregory Tade (foto, în vișiniu) a marcat două goluri în victoriea CFR-ului la Iași, scor 3-0, și conduce detașat în clasamentul golgheterilor Ligii 1 / Foto: Dan Bodea

Într-o evidentă creştere de formă, fotbaliştii lui Francisc Dican au făcut un meci aproape perfect la Iaşi, în compania formaţiei locale CSMS, de care CFR-iştii au trecut fără emoţii la scor de neprezentare (3-0). După un început de meci bun în care s-au remarcat Ciucur şi Bădic, gazdele şi-au pierdut treptat cadenţa şi ardelenii au început să-şi arate „colţii”.

Muniru a şutat de la distanţă, dar fără forţă şi precizie (min. 26). După alte 4 minute de joc Tade a pătruns în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor, a fost îmbrâncit de Bădic, şi francezul din ofensiva clujenilor a executat perfect lovitura de la 11 metri, stabilind şi scorul primei reprize, 1-0 pentru CFR.

Intrat în startul reprizei a doua Boiciuc a încercat un lob peste Mincă, dar mingea a trecut şi peste poarta oaspeţilor. În minutul 54 Guima a pătruns în careu s-a izolat în colțul din dreapta al careului mic, dar a găsit soluţia ideală pentru a-i pasa lui Jakolis care a dublat avantajul CFR-ului cu un şut la colțul lung.

Jocul a continuat să aibă ritm, ambele formaţii trecându-şi în cont câte o bună oportunitate de a înscrie. În minutul 81 Mitic îl faultează în careu pe Jazvic și se dictează al doilea penalty în favoarea oaspeţilor şi din nou Tade înscrie fără emoţii. Pentru atacantul francez al CFR-ului dubla din meciul cu CSMS Iaşi a reprezentat desprinderea în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 1, cu 17 reuşite.

După succesul de la Iaşi, CFR acumulează 30 de puncte şi continuă să se situeze pe locul 16 al clasamentului, însă, dacă vişinii îşi vor recupera cele 24 de puncte de la TAS, aceştia vor face un salt impresionant până pe locul al treilea al ierarhiei Ligii 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu