Liga 1 / Avertisment pentru CFR

Florin Cernat (foto, în alb) a semnat cu Oţelul Galaţi, tocmai înaintea confruntării cu CFR din Liga I

Oţelul Galaţi l-a dat afară pe antrenorul neamţ Michael Weiss, tocmai înaintea întâlnirii cu CFR Cluj, din etapa a VIII-a a Ligii I de fotbal, dar a rezolvat un transfer aşteptat de suporteri încă de anul trecut. Mijlocaşul Florin Cernat, în vârstă de 34 ani, a revenit la ecghipa de la care s-a lansat în fotbalul mare după 14 ani. Cernat semnat cu Oţelul Galaţi un contract valabil până în vară, cu opţiune de prelungire.

Florin Cernat este un produs 100% al centrul de copii şi juniori de la Oţelul şi a jucat 36 de meciuri în tricoul gălăţenilor. S-a transferat la Dinamo în 2000, pentru suma de 700.000 de euro, fiind la acea vreme cel mai scump transfer din campionatul intern. După un singur sezon la gruparea din capitală, Cernat a fost achiziţionat de campioana Ucrainei, Dinamo Kiev, pentru care a jucat vreme de opt ani, inclusiv în UEFA Champions League.

În acea perioadă Florin Cernat a fost selecţionat şi la echipa naţională a României pentru care a jucat în 14 meciuri şi a marcat de trei ori. Ulterior a fost transferat de Hajduk Split, iar din 2010 a jucat în Turcia, la Karabukspor şi Rizespor. Are în palmares o cupă a României, una a Croaţiei, trei titluri de campion, patru cupe şi trei Supercupe ale Ucrainei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu