Liga 1 / Au strălucit doar o vară

E haos la ASA Târgu Mureş. Clubul are conturile blocate, iar Dan Petrescu este tentat să dea curs unei oferte din China. Meciul din Supercupa României contra Stelei ar putea fi ultimul pentru majoritatea fobaliştilor din lotul ASA-ului, în tricoul ardelenilor. După ce a fost la câteva minute de câştigarea campionatului, în sezonul trecut, ardelenii au avut o campanie de achiziţii spectaculoasă în acestă vară.

Numirile lui Dan Petrescu în funcţia de antrenor, Bogdan Mara preşedinte executiv şi transferurile lui Maftei, Brandan sau Bănel Nicoliţă, păreau o garanţie că ardelenii au planuri mari pentru campionatul ce va porni la drum la sfârşitul acestei săptămâni. Între timp procurorii DNA au pus sechestru pe conturile clubului. DNA anchetează de aproape un an finanţarea ilegală, cu bani de la bugetul public, a echipei ASA Târgu Mureş.

Primarul Dorin Florea şi viceprimarul Claudiu Maior sunt vizaţi de procurori, dar şi beneficiarul fondurilor, formaţia din Târgu Mureş. Situaţia dificilă în care se regăseşte gruparea ardeleană îl poate determina pe Dan Petrescu să accepte oferta chinezilor de la Jiangsu. Asiaticii îi oferă lui Super Dan un contract în valoare de 2, 5 milioane de euro pe sezon.

Preşedintele executiv al ASA-ului, Bogdan Mara, dar şi fotbaliştii Vasile Maftei, Bănel Nicoliţă şi Pablo Brandan, sunt şi ei pe picior de plecare, cel mai probabil după finala Supercupei României, programată miercuri, în compania Stelei. Maftei a confirmat deja despărţirea de vicecampioana României.

„Am primit vestea că o sumă din bani e blocată de DNA la club. Ni s-a propus un alt contract, să ne plătească 30 la sută și cei 70 la sută la sfârșitul anului, dacă vor primi bani de la televiziuni sau să ne calificăm în grupele Ligii Europa, şi o clauză în care putem pleca oricând. Eu am decis să plec. Având în vedere că Mister va pleca după Supercupă, eu am ales să plec. Ne-am despărțit amiabil”, a declarat Vasile Maftei.

ASA Târgu-Mureş a primit şi o veste bună după ultimele evenimente petrecute la gruparea ardeleană. Din suma de 7 milioane de euro pe care a fost pus sechestru, se vor debloca 30%. Restul sumei va rămâne blocată până la finalizarea anchetei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu