Lideri în Liga 1, CFR-iștii au dat recital de goluri la Botoșani

Foto: Dan Bodea

CFR a terminat pe prima poziție a clasamentului turul sezonului regulat al Ligii 1 și au prins curaj. Vișiniii au obținut în prima etapă a returului cea mai categorică victorie, în deplasare, din ultimii ani, scor 5-1 cu FC Botoșani. Jocul celor două echipe nu a fost la fel de spectaculos precum scorul final indicat de tabela de marcaj. Ba chiar feroviarii au condus la pauză cu multă șansă, după un autogol de cascadorii râsului (Chitoșcă, în minutul 10) și două șuturi în bară ale gazdelor (Ongenda, în minutul 35 și Golofca, 45+1).

E drept că până să se zguduie barele porții lui Fernandez, Culio a marcat și el primul gol din acțiune după o perioadă îndelungată (min. 28). Fără idei ți fără vreo motivație, după ratările din prima repriză, gazdele au încasat și al treilea gol la nici 10 minute de la reluarea partidei. Păun l-a învins pe Brînză cu un șut din afara careului. Deac, în două rânduri, Mihai Roman, pentru gazde, și Djpkovic au fost în situații favorabile să înscrie. Internaționalul Ciprian Deac a reușit până la urmă să marcheze și golul patru al echipei sale, în minutul 69.

Pentru ca umilința să fie totală, Billel Omrani a marcat și el în minutul 73 și a dus scorul la 5-0. Și totuși, golul meciului le-a aparținut jucătorilor din nordul Moldovei. Ongenda a șutat năprasnic din lovitură liberă, la colțul lung și l-a învins pe Fernandez. Indiferent de rezultatele din celelalte meciuri care au mai rămas de disputat în etapa a XIV-a a Ligii 1, CFR va rămâne în continuare pe prima poziție a clasamentului (29 de puncte), având un avans de patru puncte față de Universitatea Craiova (25) și cinci față de FCSB (24).

Distribuie:

Postaţi un comentariu