Legende ale sportului clujean au inaugurat Sala Polivalentă. Foto

Eva Zorgo, Simona Richter, Mircea Barna, Ciprian Porumb şi Remus Cîmpeanu au fost invitaţi să taie simbolic panglica de inaugurare a Sălii Polivelente din Cluj-NApoca / Foto: Dan Bodea

După mai bine de doi ani şi jumătate de la demararea lucrărilor de construcţie a Sălii Polivalente, aceasta a fost inaugurată oficial, luni seara. Momentul simbolic al tăierii panglicii i-a avut în prim plan pe cinci dintre mari campioni ai sportului clujean şi românesc deopotrivă. Au fost invitaţi să mai lase o amprentă în istoria sportului din ţara noastră judoka Simona Richter, medaliată cu bronz la Jocurilor Olimpice, Ciprian Porumb, fostul căpitan al echipei de Cupa Davis a României, Mircea Barna, omul cu 50 selecţii în naţionala de baschet a României, atleta Eva Zorgo, finalistă la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară şi Remus Cîmpeanu, fostul mare căpitan al Universităţii Cluj (a purtat banderola de căpitan al “U” Cluj vreme de 10 ani).

Sala Polivalentă Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Sala Polivalentă Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Ei au fost campionii invitaţi să taie panglica inaugurală a celei mai mordene săli de sport din România şi una dintre cele mai moderne din Europa de Est. Edificiul este o clădire multifuncţională, care îşi poate schimba configuraţia foarte uşor, fiind adaptată să găzduiască întreceri sportive sau evenimente cultural-artistice.

Statuie Mircea Luca și Sala Polivalentă / Foto: Dan Bodea

Statuie Mircea Luca și Sala Polivalentă / Foto: Dan Bodea

Sala Polivalentă se remarcă prin design modern şi dispune de cel mai modern sistem video dintr-o Sală Polivalentă din România. Sala este omologată pentru discipline precum baschet, volei sau handbal, dar poate găzdui şi competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, karate, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton.

Sala Polivalentă / Foto: Dan Bodea

Sala Polivalentă / Foto: Dan Bodea

Capacitatea sa variază între 6.100 şi până la 10.000. Baschetbaliştii de la U-BT şi handbalistele de la “U” Alexandrion au fost primii sportivi care au evoluat pe suprafaţa de joc a Sălii Polivante, în două meciuri demonstrative în cadrul evenimentului de luni seară. Artistul britanic James Blunt va susţine primul concert în noua sală, la data de 31 octombrie, acesta fiind primul eveniment cu public în noua investiţie a municipiului Cluj-Napoca.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu