Le-au pus gând rău canadiencelor

Foto: Dan Bodea

Sportivele din echipa feminină de tenis a României vor să profite de absența lui Eugenie Bouchard din echipa Canadei și să spulbere trupa nord-americană, în meciul din FED Cup, care se va disputa la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, în zilele de sâmbătă (10 februarie) și duminică (11 februarie). În cadrul conferinței de presă organizată, miercuri, 7 februarie, Sorana Cîrstea a declarat că speră ca România să învingă cu 5-0 echipa Canadei.

”Pornim cu prima șansă, avem jucătoare mai bine cotate, cu experiență. Sigur că în Fed Cup valorile se egalizează, dar eu sper să câștigăm cu 5-0. Acum dacă o să avem 3-0 nu cred că o să mai fie la fel de important. Prima zi e crucială. Pornim ca favorite dar nu trebuie să le luăm de sus ci să ne facem treaba”, a declarat Sorana Cîrstea, a 38-a jucătoare a lumii.

Înlocuitoarea Simonei Halep, Ana Bogdan (locul 86 în clasamentul WTA), a declarat că a așteptat de foarte multă vreme convocarea în echipa de FED Cup și că va încerca prin jocul ei să o înlocuiască cu succes pe Halep. ”Aşteptam de ceva vreme să fac parte din echipa de Fed Cup, să fiu alături de fete şi să lupt pentru ţara noastră. E normal să avem emoții, dar sunt emoţii pozitive. Voi lupta pentru fiecare punct în parte. Sunt foarte onoarată să fiu alături de fete, abia aștept confruntarea cu Canada.

Am avut antrenamente bune împreună și totul merge spre bine”, a spus Bogdan. Pentru a doua oară la Cluj, Irina Begu s-a declarat mulțumită de suprafața de joc. ”Eu am mai fost o singură dată la Cluj, s-a jucat pe zgură. Acum suprafața e mai rapidă. Pentru mine și pentru fete e o suprafață foarte OK”, a comentat Begu. Căpitanul-nejucător al echipei feminine de Fed Cup, Florin Segărceanu, a surprins asistența prezentă la conferința de presă de dinaintea meciului cu Canada.

Aflat în premieră la conducerea echipei de Fed Cup, înlocuindu-l pe Ilie Năstase care a fost suspendat de forul mondial al tenisului, Segărceanu visează la finala competiției. ”Obiectivul nostru este să câștigăm grupa și apoi barajul. Cred că într-o bună zi o să fim în prima grupă mondială și chiar în finală”, a spus Segărceanu. Convocată inițial pentru meciul contra Canadei, Simona Halep (a doua jucătoare a lumii), a anunţat că nu va juca pentru România, nefiind recuperată complet după accidentarea de la Australian Open.

Foto: Dan Bodea

Sportiva a ajuns totuși, marți seara, la Cluj pentru a fi alături de fetele din echipa națională. ”Piciorul meu încă nu e vindecat, după accidentarea din Australia. Ieri <<marți, 6 februarie – n.a.>> și azi am făcut un tratament și trebuie să stau 3 zile cu un bandaj și apoi voi vedea dacă mă mai doare sau nu. Pe vineri sau sâmbătă o să știu mai multe”, a declarat Simona, într-o conferință de presă susținută imediat după terminarea celei în care componentele echipei de Fed Cup au răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Din cauza accidentării Halep riscă să nu poată participa la turneul de la Doha, programat în perioada 12-18 februarie. România va întâlni Canada în cadrul primului tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup. Meciurile se vor disputa, sâmbătă și duminică, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu