Le-au furat Coro(a)na

Foto: Dan Bodea

Petre Grigoraș a înregistrat primul său succes pe banca CFR-ului. Clujenii s-au impus cu 1-0 în fața nou-promovatei Corona Brașov, grație golului marcat de Ogbu (’18).

Umiliți de Steaua, feroviarii căutau revanșa în fața Coronei Brașov, penultima clasată în Liga I. Clujenii au întâmpinat însă greutăți la construcție din cauza unui teren dificil, îmbibat cu apă. Prima ocazie a partidei a aparținut lui Ionuț Rada, care a executat periculos o lovitură liberă de la 30 de metri. Fundașul a șutat direct la vinclu, dar Marc a reușit să intervină miraculos și să respingă în corner (’12).

Ogbu, la prima reușită pentru CFR

Ogbu nu i-a mai iertat pe brașoveni. Atacantul „vișiniilor” a punctat cu latul din 6 metri, după o acțiune superbă a lui Batin, în flancul stâng (’18). Avantajul feroviarilor putea să fie anulat de Olariu după doar două minute. Mincă a degajat greșit o minge, dar mijlocașul ofensiv al Coronei nu a putut profita de eroarea comisă de goalkeeper-ul gazdelor.
Au urmat mai multe raiduri ofensive ale clujenilor, nefinalizate însă de Batin (’40) și Deac (’45). Primul nu l-a putut învinge pe Marc cu o lovitură de cap din interiorul careului, iar al doilea a fost blocat excelent de fundașii echipei oaspete.

Joc animat în actul secund

Aflați cu sabia deasupra capului, brașovenii au ieșit mai mult la joc în actul secund, dar cele mai importante ocazii au revenit în dreptul trupei lui Petre Grigoraș. Ogbu a avut golul în bocanc în două rânduri, dar a fost lipsit de precizie la finalizare. Ratangiul serii a fost însă Deac. Singur la 14 metri, fostul jucător al lui Schalke 04 a reluat peste poartă centrarea primită de la Batin (’64).
Corona a replicat prin Chirciu, care a tras slab dintr-o poziție ideală (’65). Burlacu nu a fost nici el mai inspirat la finalizare. Fundașul brașovenilor a trimis un șut puternic de la 25 de metri, care s-a scurs puțin alături (’72).

Final de infarct

Oaspeții au putut pleca cu cel puțin un punct din Gruia, dar Neacșa a ratat de la punctul cu var, fiind ghicit de Mincă (’85). Pe contră, Tade putea închide jocul, însă a fost blocat impecabil de Marc, în poziție de unu la unu (’87). Corona a presat în prelungiri, dar defensiva gazdă a rezistat eroic.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Echipele de start:”]

CFR Cluj: Mincă – Velayos, Piccolo, Rada, Camora – Deac, Obiora, Voiculeț – Pedro (’55 Djokovic), Ogbu (’80 Tade), Batin (’66 Costea); Rezerve: Began, Brandao, Sepsi, Muniru; Antrenor: Petre Grigoraş

Corona: Marc – Martac, Fl. Ilie, Damian (’46 Burlacu), D. Bogdan – Braganca (’82 Popa) – Dâlbea, Munteanu, Neacşa, Olariu (’64 Marcos) – Chirciu; Rezerve: Amadio, Stănescu, Vaştag, Stere; Antrenor: Nicolae Manea

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu