La pauză handbalistele de la ”U” erau retrogradate. La final au sărbătorit câștigarea turneului

Foto: Dan Bodea

Cel mai așteptat meci al turneului de menținere/promovare în Liga Națională de handbal feminin, CSM Slatina – Universitatea Cluj, s-a terminat cu victoria categorică a ardelencelor, scor 26-21 și fetele lui Alin Bondar au evitat retrogradarea în eșalonul secund.

Scorul final nu reflectă însă, desfășurarea ostilităților. În primul act echipa din Slatina a controlat jocul în totalitate și s-a aflat permanent la conducere astfel că, la pauză aveau un avantaj de două goluri, scor 12-10. După primele 30 de minute Universitatea era practic retrogradată, în condițiile în care în cealaltă partidă, dintre Dacia Mioveni și CSM Târgu Mureș se punea doar problema diferenței de scor la care gruparea argeșeană avea să se impună.

Clujencele au ieșit mai motivate de la cabine și au reușit să echilibreze jocul, ba chiar au preluat inițiativa și conducerea pe tabela de scor, iar ultimele 10 minute au făcut diferența. Universitatea Cluj s-a impus la cinci goluri diferență și a câștigat turneul găzduit de Cisnădie, iar în sezonul viitor vor evolua tot în Liga Națională.

În celălalt meci Dacia Mioveni a spulberat-o pe CSM Târgu Mureș (33-19), dar ambele echipe vor evolua tot în eșalonul secund al României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu