La limita mediocrităţii. CFR a ratat și debutul în UCL, dar calificarea se decide în Gruia

Foto: Dan Bodea

Campioana Ligii 1, CFR Cluj, a pierdut cu 0-1 manșa întâi din primul tur preliminar al Ligii Campionilor în fața formației FC Astana. Feroviarii au avut câte o ocazie uriașă în fiecare repriză, dar, per ansamblu, mai mult nu au putut. Marea campioană a fotbalului românesc a greșit mult, s-a precipitat și mai mult și a părăsit sinteticul din Astana cu capul în pământ.

Vișinii au început mai bine și au sperat că vor înscrie repede pentru a-și conserva ulterior fragilul avantaj. Hoban a tras primul șut la poartă, dar mingea a trecut mult peste buturi. Culio a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize (min 11), după care campioana Kazahstanului a preluat controlul partidei.

Sigurjonsson a șutat din afara careului (mine. 18) și Arlauskis a fost aproape de o gafă monumentală, dar mingea, scăpată printre mâini de portarul CFR-ului s-a scurs agonizant pe lângă. 10 minute mai târziu același Arlauskis a respins în corner un șut periculos al kazahilor. Prima repriză s-a terminat la egalitate și strategia lui “Super Dan” era în grafic.

Exilat în Kazahstan, Dorin Rotariu i-a pus la respect pe campionii Ligii 1. Câteva suite de driblinguri i-au făcut pe fundașii CFR-ului să-și dorească o accidentare a fostului dinamovist. În minutul 65 Rotariu și-a încercat tăria șutului de la distanță, dar Arlauskis a fost pe fază. În minutul 75 Petrescu a schimbat ofensiv, nefiresc pentru stilul lui, Mailat în locul lui Păun, gafeurul CFR-ului.

Trei minute mai târziu gazdele aveau să înscrie unicul gol al întâlnirii. Sigurjonsson a bătut bine un corner, vișiniii s-au precipitat și Postnikov a marcat din apropiere. Petrescu și-a scos copilul de suflet din teren, Hoban, și l-a aruncat în luptă pe Rondon (min. 75). Omrani a ratat ocazia meciului în minutul 81 când a trimis cu latul, din 10 metri, pe lângă poarta goală.

Rotariu a șutat năpraznic din afara careului, Arlauskis a respins și meciul s-a terminat cu victoria la limită a kazahilor. Este a doua înfrângere consecutivă a CFR-ului, după eșecul din Supercupa României, în acest început de sezon. Returul dintre CFR și FC Astana se va disputa peste o săptămână în Gruia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu