La 40 de minute de calificare

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a pierdut la limită, scor 90-93, manşa tur a dublei cu Muratbey Ușak Sportif, din turul doi preliminar al Basketball Champions League. Primul sfert a aparţinut în cea mai mare parte echipei gazdă care a reuşit să-şi asigure un avans de 4 puncte, la capătul primelor 10 minute regulamentare. Al doilea parţial a fost la fel de disputat şi tot cu turcii la conducerea ostilităţilor. Ambele echipe au încercat în primul rând să se apere cât mai bine, astfel că, la pauza mare Muratbey Ușak Sportif avea un avans de numai 7 puncte (45-38), dătător de speranţe pentru trupa lui Mihai Silvăşan.

Clujeni au revenit de la cabine convinşi că pot remonta scorul înscris pe tabela de marcaj şi au preluat iniţiativa. Ardelenii şi-au adjudecat sfertul al treilea cu scorul de 24-22 şi cu 28-26 pe cel ce al patrulea, dar victoria a revenit gazdelor, la doar 3 puncte diferenţă. ”A fost un meci tare, intens. Știam că echipa din Turcia este foarte bună pe tranziție ofensivă, însă nu am reuşit să gestionăm prea bine acest lucru în prima jumătate a meciului, am primit 12 puncte pe contraatacuri. Am corectat acest lucru după pauză, am făcut o treabă mai bună.

A fost un meci bun în atac pentru ambele echipe, au fost o mulțime de atacuri finalizate, unii jucători au avut o zi foarte reușită. Sunt mulțumit cu acest rezultat, ne întoarcem la Cluj-Napoca, unde ne așteaptă un alt meci pentru care trebuie să fim pregătiți. Mi-aș dori foarte mult să avem o sală plină, zgomotoasă, așa cum Clujul știe să facă. Avem nevoie de acest sprijin pentru a face pasul în grupele Basketball Champions League”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan, pentru site-ul oficial al clubului.

Meciul retur dintre U-BT şi Muratbey Ușak Sportif se va disputa joi, 6 octombrie, cu începere de la ora 20.00, în Sala Polivalentă Cluj-NApoca. Biletele se vor pune în vânzare miercuri dimineața, la prețul unic de 20 de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu