Kamil Sobota și-a făcut cadou de ziua lui Cupa României

Foto: Dan Bodea

Ediția 2017/2018 a Cupei României la rugby a fost găzduită de Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și a fost câștigată de CSM București, după o victorie dramatică obținută în fața multiplei campioane CSM Știința Baia Mare. Bucureștenii care îi au în lot și pe foștii jucători ai Universității Cluj, Kamil Sobota și Paul Petucher, s-au impus cu scorul de 27-26, după ce la pauză erau conduși cu 9-6, aveau trei puncte avantaj în minutul 80 (19-16), dar maramureșenii au egalat la ultima fază din timpul regulamentar de joc. Astfel, după 80 de minute de joc scorul a fost egal, 19-19, și s-a intrat în prelungiri.

Foto: Dan Bodea

”Zimbrii” din Maramureș conduceau cu 26-22 după prima repriză de prelungiri, dar ”tigrii” CSM-ului din capitală au reușit să smulgă victoria în urma unui eseu înscris în a doua repriză suplimentară. Poate cel mai fericit jucător a fost clujeanul Kamil Sobota, legitimat la CSM București, acesta fiind aniversatul zilei și al finalei. ”Le mulțumesc băieților, este cea mai frumoasă zi din viața mea, nu se putea un cadou mai frumos, sper la cât mai multe astfel de momente. A fost un meci cu dus și întors, dar la final cei mai buni au câștigat. Am depus un efort excepțional să câștigăm această cupă”, a spus Sobota.

Rugbystul clujean Kamil Sobota a câștigat primul trofeu din carieră, acasă,pe terenul pe care a învățat tainele sportului cu balonul oval / Foto: Dan Bodea

Și pentru antrenorul noii deținătoare a Cupei României a fost un moment deosebit. Eugen Apjok a câștigat toate trofeele interne cu Știința Baia Mare, ca jucător și antrenor, dar a fost și component al Universității Cluj în sezonul 2001/2002. ”Mă bucur enorm pentru băieți, pentru că acest trofeu înseamnă mult pentru ei. Vreau să felicit echipa din Baia Mare pentru dăruire, a fost un meci frumos, cu mult suspans și mă bucur că am reușit să câștigăm în extra time.

Foto: Dan Bodea

Sper să urmeze și alte trofee însă, toată încrederea și entuziasmul trebuie controlate, băieții să rămână concentrați, să înțeleagă că am câștigat acest trofeu cu multă muncă și să conștientizeze că trebuie să muncească și mai mult pentru că celelalte echipe ne vor privi altfel din acest moment”, a declarat Apjok. Băimărenii au disputat a 16-a lor finală în Cupa României, rămânând cu cinci trofee câștigate în 1981, 1990, 1999, 2010, 2012. Pentru CSM București acesta este primul trofeu din istoria secției de rugby a clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu