JUDO/ Nicio medalie la Mondialul de la Rio

Ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de Judo, desfășurate la Rio de Janeiro, în Brazilia, s-a terminat trist pentru delegația României. Niciuna dintre cele șase sportive care au luptat, între care și patru judoka legitimate la CS Universitatea/ CSM Cluj, nu au reușit să obțină vreo performanță deosebită.

Cele mai mari dezamăgiri vin din partea Andreei Chiți și a Corinei Căprioriu, cele două fiind cotate de specialist cu șanse reale la câștigarea unei medalii. Căprioriu, vicecampionă olimpică în 2012, a fost învinsă încă din primul tur la categoria 57 de kilograme, de sportiva din Bulgaria, Ivelina Ilieva. La aceași categorie, cealaltă clujeancă, Loredana Ohâi a fost eliminată, în turul trei Ohâi a început cu o victorie luptele din cadrul grupei B, împotriva Dianei Villavicencio din ecuador, după care a învins-o pe Stefanie Tremblay (Canada).În optimile de finală clujeanca a fost învinsă de brazilianca Rafaela Silva, cea care avea să devină campioana mondială a categoriei. Luni, în prima zi a mondialelor de la Rio de Janeiro, au intrat în concurs alte două sportive din Cluj-Napoca. Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi al categoriei 48 de kilograme, iar Carmen Bogdan în turul trei al aceleiaşi categorii.

Cea mai bună performanță a fost obținută de Andreea Chiţu care s-a clasat pe locul cinci, la categoria 52 de kilograme, în timp ce Andreea Ionaş a pierdut în turul doi al aceleiaşi categorii. România avea ca obiectiv cucerirea unei medalii la întrecerile de la Rio.

Distribuie:

Postaţi un comentariu