Judo / Loredana Ohâi e noua campioană a Europei

Judoka Loredana Ohâi a adus un nou titlu continental la Cluj-Napoca, după performanţa obţinută în Bulgaria la Campionatele Europene U23

Judoka legitimată la CS Universitatea Cluj, Loredana Ohâi, a cucerit, vineri, titlul continental în cadrul Campionatelor Europene de judo sub 23 de ani, care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la la Samokov în Bulgaria. Clujeanca a concurat în limitele categoriei 57 kg şi s-a impus în primul tur în faţa ucrainencei Natalia Ilkov.

În sferturi a dispus de Ilayda Seyis din Turcia, iar în semifinale a trecut de reprezentanta ţării gazdă, Ivelina Ilieva. În finală Loredana Ohâi a trecut de franţuzoaica Lola Benarroche şi a intrat în posesia medaliei de aur a întrecerii. La aceeaşi categorie, Andreea Geanina Florian legitimată, la LPS Oradea, a cedat în primul tur la Narges Mohseni (Austria).

Tot vineri Alexandra Larisa Florian, de la LPS Oradea, a concurat la categoria 52 kg şi a cucerit o nouă medalie de aur pentru România. Larisa Florian a învins-o în optimile de finală ale categoriei 52 kg pe bulgăroaica Galia Ivanova, în sferturi a trecut de Shira Hayat din Israel, în semifinale a dispus de kosovara Distria Krasniqi, iar în ultimul act a câştigat în faţa altei reprezentate a Israelului, Gili Cohen.

La Europene participă 276 de judoka din 36 de ţări, 159 la masculin şi 117 la feminin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu