Judo / Argint și bronz la Openul din Austria

Corina Căprioriu a obţinut în Austria prima medalie din 2015

Prima întrecere oficială din 2015 la judo s-a desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni în Austria, la Oberwart, iar Clujul a fost reprezentat de trei sportive. Monica Ungureanu a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 42 de kilograme, iar Corina Căprioriu s-a clasat a treia la 57 de kilograme.

Considerată de specialiști drept urmașa Alinei Dumitru, singura campioană olimpică a României, Monica Ungureanu a câştigat grupa din care a făcut parte după ce s-a impus în fața sportivei Shishi Xie. În semifinale Monica a trecut de turcoaica Dilara Lokmanhekim, dar a cedat în finala categoriei în faţa lui Ebru Sahin, din Turcia.

Rezultatul obținut de Monica Ungureanu a fost considerat cea mai mare surpriză a întrecerilor din Austria. La 57 de kilograme Corina Căprioriu a început perfect calificările cu victorie în fața chinezoaicei Ying Zhou. A pierdut meciul doi cu italiana Martina Lo Giudice şi a fost nevoită să dispute două lupte în recalificări.

Prima victorie a obținut-o în fața japonezei Tsukasa Yoshida, iar cea de a doua la chinezoaica Yang Liu. În urma acestor rezultate Căprioriu a terminat întrecerile pe treapta a treia a podiumului de premiere. Cealaltă sportivă din Cluj, participantă la Oberwart, Loredana Ohâi, a pierdut încă din primul meci la categoria 57 de kilograme, în faţa ibericei Tecla Cadilla Acevedo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu