Judo / Alexandra Pop, surpriza din topul FRJ

Alexandra Pop (foto, în stânga) şi Loredana Ohâi au fost printre performerele României, în 2014, în competiţiile internaţionale de judo / Foto: Dan Bodea

Judoka Alxeandra Pop, legitimată la ”U” CSM Cluj, a fost poziţionată pe locul 3 în clasamentul celor mai bun sportivi, alcătuit de Federaţia Română de Judo (FRJ). Clujeanca şi-a trecut anul acesta în palmares titlul de vicecampioană europeană a categoriei 48 de kilograme, dar şi bronzul mondial, ambele medalii fiind cucerite în cadrul întrecerilor destinate categoriei de vârstă U21 (sub 21 de ani).

În clasamentul FRJ, al celor mai buni sportivi din 2014, pe poziţia a 5-a se situează Ștefania Dobre, judoka legitimată deasemenea la ”U” CSM Cluj. Dobre a cucerit în acest an medalia de argint la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Nanjing, din China.

Antrenorul anului a fost desemnat tot un clujean, Florin Bercean, coordonatorul Centrului Olimpic de la Cluj-Napoca. Alți sportivi clujeni laureați ai Federației Române de Judo au fost Corina Căprioriu, locul 5 la Europene, câştigătoare a Grand Prix-ului de la Tașkent, locul trei la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi şi la Grand Prix-ul de la Samsun, precum şi la European Open de la Madrid, toate în limitele categoriei 57 kg.

Monica Ungureanu (48 kg), câștigătoare a Grand Prix-urilor de la Zagreb şi Qingdao (China) şi Loredana Ohâi (57 kg), locul al treilea la Grand Slam-ul de la Tiumen și la Grand Prix-ul de la Zagreb. Și ultimele trei sportive amintite sunt legitimate la ”U” CSM Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu