Începe turneul Final Four al Cupei României la baschet

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj găzduiește, miercuri și joi (17-18 aprilie), turneul final al Cupei României la baschet masculin. Evenimentul se va desfășura în premieră la Cluj-Napoca, de când Cupa României la baschet masculin se desfășoară în actualul format, cu tururi de calificare, apoi semifinale și finale în cadrul unui turneu. În trecut, la Cluj-Napoca au mai fost organizate edițiile All Star Game din 2014, respectiv din 2006.

Blestemul turneului final
Desemnarea municipiului Cluj-Napoca și a echipei U-BT gazde ale turneului final al Cupei României este și un omagiu adus clubului Universitatea în anul Centenarului. Însă, lăsând la o parte bucuria suporterilor și a sportivilor de a juca „acasă” cu trofeul pe masă, trebuie amintit faptul că de 11 ani nicio echipă organizatoare a Final Four-ului Cupei României nu a câștigat competiția. Ultima echipă care a câștigat trofeul în calitate de gazdă a fost CSU Asesoft Ploiești în 2008.

„Orice blestem există pentru a fi rupt, așa cum recordurile există pentru a fi doborâte. Dacă ai o sală de 10.000 de oameni în spate se pot întâmpla minuni. Nu ne simțim blestemați. De trei ani încoace noi dominăm această competiție și sperăm să o obținem și pe a patra, dar trebuie să fim buni pe teren”, a declarat vicepreședintele U-BT Cluj, Mircea Cristescu.

„Ne bucură faptul că organizăm Turneul Final al Cupei României într-un an atât de important în istoria Universității Cluj, anul Centenarului. Ne dorim foarte mult să câștigam cupa pe teren propriu și să oferim suporterilor motive de bucurie și mândrie. Așteptam cu nerăbdare evenimentul. După cum se știe primul meci este cu Oradea. Probabil cel mai greu adversar, însă nu ne gândim la asta prea mult. Oricum va trebui să câștigam două meciuri pentru a câștiga trofeul pentru a patra oară consecutiv”, a completat și antrenorul Mihai Silvășan.

Până să joace finala Cupei, U-BT va trebui să treacă, în semifinale, de CSM Oradea. Înfruntările dintre U-BT și CSM Oradea au devenit tradiționale în Cupa României. În primăvara anului 2016, bihorenii au organizat pe teren propriu competiția finală, iar U-BT a reușit să câștige trofeul chiar în fața bihorenilor impunându-se în finală cu scorul de 82 – 75.

Cele două echipe și-au mai disputat două Super Cupe ale României. La debutul lui Mihai Silvășan ca antrenor principal, alb-negrii s-au impus, pe 15 septembrie 2016, cu scorul de 70-67, iar în debutul actualului sezon competițional U-BT a dispus de CSM Oradea cu scorul de 83 – 76. În sezonul în curs al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), U-BT Cluj a câștigat toate cele trei înfruntări cu CSM Oradea: 72-69, în deplasare, 93-78 și 73-71 în Sala Polivalentă din Cluj.

În cealaltă semifinală din Cupa României Dinamo o va întâlni pe CSU Sibiu. Învingătoarele se vor califica în finala mare, iar învinsele își vor disputa medaliile de bronz. Turneul Final al Cupei României va fi urmat de All Starr Game, partida spectacol în care se vor înfrunta cei mai valoroși baschetbaliști care evoluează în LNBM.

Distribuie:

Postaţi un comentariu