Încălzire pentru mondiale

Marius Berbecar (foto) a fost unul dintre cei mai constați gimnaști biastrițeni la naționalele de la București

Două titluri naționale, cinci medalii de argint și patru de bronz au cucerit gimnaștii de la CSM Bistrița, la Campionatele Naționale de Gimnastică, desfășurate zilele trecute la București. Vedetele delegației ardelene au fost Cristian Bățagă care a cucerit titlul național la individual-compus și Marius Berbecar, campion la paralele. De altfel finalele pe aparate au fost dominate de sportivii bistrițeni, bucureșteni și cei din Lugoj, ei fiind prezenți pe podiumul fiecărui aparat.

După ce și-a adjudecat titlul național la individual-compus, o premieră pentru Bistrița, Cristian Bățaga a continuat să adune medalii reușind să-și treacă în cont argintul la sol și inele și bronzul la sărituri, cal cu mânere și bară. Marius Berbecar s-a impus la paralele, terminând concursul cu 15.650 de puncte, față de următorul clasat, Andrei Munteanu (Dinamo), care a contabilizat doar 14.900 de puncte.  De asemena, Berbecar a mai obținut și un titlu de vicecampion la sărituri, aurul mergând la Flavius Koczi.

Cu o medalie de bornz s-a întors acasă și Laurențiu Nistor, care în competiția la inele și-a adjudecat poziția a III-a a podiumului, fiind la egalitate de puncte (14.150) cu Vlad Cotuna, de la CSM Lugoj. Nistor a mai concurat la sol (locul 6) și bară fixă (locul 7). Celelalte două medalii de argint ale Bistriței au fost obținute în concursurile pe echipe. În competiția pentru medalii la naționale au intrat și Ștefan Mutiu (locul 5 la sărituri și inele) și Robert Ciuculete (locul 6 la cal cu mânere).

Întrecerile naționale de la București au fost un bun prilej pentru ultimele retușuri, înaintea participării la Campionartele Mondiale de gimnastică de la Anvers, Belgia, pentru Marius Berbecar și Cristian Bățagă, ambii sportivi fiind membri ai lotului olimpic și național de gimnastică masculin a României. Mondialele din Belgia se vor desfășura în perioada 30 septembrie – 6 octombrie. (Radu Hângănuț)

Distribuie:

Postaţi un comentariu