Încă un fundaș pentru Dulca

Sursa foto: fcuniversitateacluj.ro

”U” Cluj a oficializat un nou transfer. Conform site-ului oficial Carlos Daniel Silveira da Graça ”Kay” a semnat luni cu echipa antrenată de Cristi Dulca și va face deplasarea în cantonamentul din Slovacia. De meserie fundașul central, fotbalistul are 31 ani și este născut în Insulele Capului Verde, dare are și cetățenie portugheză.

Cele mai importante echipe pentru care a evoluat sunt Belenenses Lisabona, Omonia Nicosia și Universitatea Craiova. A crescut la academia clubului Benfica Lisabona (2000-2005) şi a evoluat la juniorii grupării Academica de Coimbra între 2005 și 2007. Joacă la fel de bine cu ambele picioare și a făcut cuplu în defensiva naționalei Capului Verde cu Fernando Varela, proaspăt campion în Grecia cu PAOK.

Kay a făcut cunoștință cu fotbalul românesc în 2014, când a fost transferat de CSU Craiova, pentru care a evoluat până în 2017 (44 meciuri, un gol, o pasă decisivă). În sezonul trecut a jucat pentru FK Senica, locul 8 în prima ligă din Slovacia. A bifat 24 de partide și a înscris 5 goluri.

„Am refuzat două contracte de sute de mii de euro, din Slovacia și Letonia, ca să vin la Universitatea Cluj. Îmi place ce se face aici, cum se lucrează, cum se gândește, vreau să fac performanță cu <<U>> și să sărbătorim împreună promovarea și, peste doi ani, o prezență în cupele europene”, a declarat Kay imediat după ce și-a pus semnătura pe contractul cu FC Universitatea Cluj.

Fotbalistul are 44 de partide în Liga 1, 32 de meciuri în Liga Pro (eșalonul secund din Portugalia) și 11 în prima ligă a Portugaliei. A îmbrăcat de 13 ori tricoul Naționalei Capului Verde, pentru care a marcat un gol.

Postaţi un comentariu