În premieră Potaissa Turda e în semifinalele Challenge Cup

Potaissa Turda/ Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda a obținut o performanță extraordinară, calificându-se în semifinalele Challenge Cup, după dubla victorie în fața formației luxemburgheze, Dudelange, scor 36-35 și 32-29. Ambele partide s-au disputat la Turda, la cererea echipei gazdă. ”La început ne așteptam să fie o dublă mai ușoară, dar am întâlnit o echipă tânără, o echipă care a prestat un handbal modern. Foarte important este că noi am ajuns la finalul campionatului, sus, pe locul doi, dar acest lucru a lăsat urme.

Băieții sunt obosiți, accidentați. Pot să spun că fiind în semifinalele Cupei Challenge, nu văd cum am putea să nu ne gândim să trecem de Valur, mai ales că meciul decisiv e la Turda”, a declarat antrenorul Horațiua Gal. De remarcat este și faptul că Potaissa este angrenată în toate cele trei competiții pe care le-a început (Liga Națională, Cupa României și Challenge Cup). Președintele Flavius Sâsâeac a ținut să remarce forța grupului pentru realizarea acestor performanțe.

”Nu ne-am propus așa de multe succese într-un an, dar ele au venit și asta este meritul acestui grup, Potaissa, format din echipă, suporteri și din staff. Sunt trei fronturi, o mare îndrăzneală să le abordezi pe toate trei. Nu putem să ne prezentăm în fața acestui public, fără să dăm maxim. E o premieră să jucăm o semifinală de cupă europeană, altădată nici măcar un vis nu era, visul era să jucăm în prima ligă. Dar, până la Valur, vine Poli peste noi”, a punctat Sâsâeac.

În semifinale, Potaissa Turda va evolua contra celor de la Valur Reykjavik. Prima manșă va avea loc în Islanda (22 sau 23 aprilie), returul fiind programat la Turda (29-30 aprilie). În cealaltă semifinală, Sporting va întâlni echipa olandeză, Hurry Up.

Distribuie:

Postaţi un comentariu