În aşteptarea Craiovei lui Mititelu

Olimpia aşteaptă cu nerăbdare începerea campionatului

După o perioadă destul de lungă de cantonamente şi jocuri amicale fotbaliştii Olimpiei sunt nerăbdători să înceapă jocurile oficiale din noul sezon competiţional.

Proaspăt promovaţi în liga secundă, sătmărenii vor avea adversari redutabili în primele trei etape. În şedinţa de ieri a Comitetului Executiv al FRF s-a stabilit ţintarul celor două serii ale Ligii secunde de fotbal. Olimpia va juca în Seria 2 care cuprinde 12 echipe, multe dintre ele cu tradiţie în fotbalul românesc (UTA, FC Bihor, FCM Târgu Mureş, Gloria Bistriţa.) În această serie au fost repartizate şi cele două echipe din Bănie, FCU Craiova cunoscută ca cea a lui Mititelu şi CSU Craiova, cea a primarului Olguţa Vasilescu.

De altfel “galben albaştri” vor întâlni în prima etapă chiar una din echipele Craiovei, este vorba de FCU.

“Sincer m-am bucurat că am căzut în prima etapă cu Craiova lui Mititelu. Era chiar adversarul care mi-l doream fiindcă sunt de părere că până la urmă aceasta este urmaşa Craiovei Maxima iar spectatorii din Satu Mare vor dori să vadă la lucru o fostă mare campioană. Nu sunt în schimb la fel de mulţumit de cum am căzut în următoarele două etape deoarece imediat după meciul de acasă jucăm în deplasare cu Damila Măciuca o echipă foarte incomodă şi cu un buget de 1, 5 milioane de euro, ca să nu mai zic că în etapa a III-a întâlnim, acasă, pe principala candidată la promovarea în prima ligă, FCM Târgu Mureş. Chiar şi aşa am mare încredere în băieţi şi dacă totul merge bine eu cred că avem şanse să terminăm campionatul undeva pe locurile 5-6.” ne-a declarat Dan Băbuţ, preşedintele gupării sătmărene.

Finanțatorul Fotbal Club Universitatea Craiova a făcut la rându-i câteva declarații despre echipele pe care FC le va întâlni în Liga II – a, în sezonul 2013-2014. Cum era de așteptat Mititelu a acuzat CS U Craiova că „nu a jucat niciodată fotbal și trișează să joace în liga a II –a”. În schimb finanţatorul oltean se arată destul de îngrijorat de jocul din prima etapă când va juca la Satu Mare.

Patronul FC U a mai spus  că se așteaptă la un sezon greu în care toată lumea îi va fi potrivnică, dar că își dorește să promoveze.

„Ne aşteaptă un sezon greu în care multă lume ne va fi potrivnică însă cred că putem promova în Liga 1. În ceea ce privește noul sezon și componența seriei cred că sunt acolo echipe care nu au făcut fotbal niciodată. Este exact ca și cum ar merge la facultate dar nu au făcut liceul și școala generală.  Sunt unii care trișează și vor direct în liga a II –a, dar o să jucăm și cu ei. Prima etapă va fi la Satu Mare, este o deplasare grea, o echipă cu jucători buni care vor să ne bată” a declarat Mititelu.

Campionatul va debuta pe 7 septembrie în timp ce ultima etapă a sezonului de tomnă este programată pentru ziua de 7 noiembrie. Programul cuprinde două etape intermediare, 18 septembrie şi 9 octombrie. Este posibil însă ca în această toamnă să se joace 3-4 etape din retur, în funcţie de condiţiile meteo.

În ce priveşte sistemul de disputare, acesta va cuprinde un tur şi un retur. Apoi primele 6 echipe vor juca în play-off, pentru promovarea în Liga I, în timp ce echipele de pe locurile 7-12 se vor bate pentru păstrarea locului în Liga II-a. În seria I însă, echipa de pe locul 13 va retrogrda direct.

Distribuie:

Postaţi un comentariu