Impresia de final. FCSB a pierdut tot în acest sezon, dar a învins campioana cu o execuție extraterestră

Foto: Dan Bodea

Ultima înfruntare „grea” a sezonului 2018/2019 s-a disputat sub auspiciile unui amical de lux între eterna perdantă, FCSB, respectiv noua și vechea campioană a țării, CFR. Dan Petrescu și-a trimis în vacanță piesele grele: Deac, Camora, Vinicius, sau Țucudean, dar a aliniat o formulă de joc din care nu au lipsit Djokovic, Arlauskis, Omrani și Boli.

Prima ocazie s-a consumat încă în minutul 3 când Djokovic a șutat năprasnic la poarta lui Vlad, dar goalkeeper-ul roș-albaștrilor a avut o intervenție mare. Păun a fost și el aproape să deschidă scorul, dar a ratat întâlnirea cu mingea (min. 6), iar Boli a trimis în transversală din 6 metri (min. 15). Djokovic a încercat un lob (min. 23), iar Vlad a avut o nouă intervenție bună în fața lui Omrani (min. 28), pentru ca la faza imediat următoare Costache să-l evidențieze încă o dată pe portarul roș-albaștrilor.

În ultimul minut al primei reprize tot Vlad a fost pus la încercare de Djokovic, dar lovitura liberă executată de croat a fost reținută. Mulțumit de ce a arătat echipa lui în primele 45 de minute Dan Petrescu a mers pe mâna hazardului în actul secund. A ordonat retragerea, iar FSCB a prins curaj.

În minutul 49 Males îl faultează în careu pe Man, dar Hora trage puternic în bara transversală, mingea cade pe linia porții și scorul rămâne neschimbat. Unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului s-a înscris în minutul 53 grație unei execuții extraterestre a lui Teixeira. Liber în mijlocul careului advers portughezul a reluat din foarfece și a catapultat mingea în vinclul porții lui Arlauskis.

Junior Morais a fost aproape de 2-0, dar șutul la colțul lung a fost scos cu un reflex excelent de către Arlauskis. În minutul 81 Omrani a arat in 6 metri, iar câteva zeci de secunde mai târziu Benzar a irosit o dublă ocazie. Meciul s-a terminat cu victoria roș-albaștrilor, o palidă consolare pentru FCSB care a terminat al patrulea sezon la rând pe locul 2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu