Ieșirea din anonimat. România a învins Țara Galilor și e ca și calificată la Euro

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de tineret a României a învins reprezentativa similară a Țării Galilor în penultimul meci din campania de calificare la Euro 2019. Susținuți necondiționat de peste 12.000 de suporteri tinerii fotbaliști ai lui Mirel Rădoi au trecut cu 2-0 de galezi și mai au nevoie de un singur punct pentru a-și asigura și matematic prezența la turneul final ce va fi găzduit anul viitor de Italia.

Foto: Dan Bodea

Însă, meciul nu a fost chiar atât de ușor cum o arată scorul. ”Tricolorii mici” s-au așezat bine în jumătatea adversă de teren și au început să preseze. Florinel Coman a avut prima ocazie după nici 10 minute de joc, dar a tras slab în portarul advers. Tot Coman avea să fie protagonistul următoarei șanse irosite. În minutul 16 Ivan a recuperat o minge și i-a așezat-o ”pe tavă” fotbalistului de la FCSB, însă șutul acestuia a fost deviat în corner. Două minute mai târziu Coman avea să-și desăvârșească epopeea ratărilor cu o nouă execuție respinsă de portarul galez.

v

După 30 de minute de la fluierul de start al partidei britanicii încă nu reușiseră să iasă din propria jumătate, dar așezarea perfectă în defensivă le dădea în continuare încredere. A venit minutul 37 și toată lumea a văzut fault în careu la intervenția lui Norrington-Davies asupra lui Ivan. Arbitrul întâlnirii a făcut semn că jocul poate să continue. Ianis Hagi a fost peste tot pe teren. A alergat, a recuperat, a driblat și a centrat. Ultima ocazie a primei reprize a fost a lui Rus, dar mingea trimisă cu capul a trecut peste.

După 45 de minute România era ”în cărți”, dar ineficientă. Fotbaliștii de sute de milioane de euro de la FCSB au fost în teren doar ca să fie la număr. Coman și-a arătat limitele, Man nu a existat, iar Nedelcu a fost la fel de ezitant în tricoul echipei naționale, cum este și la echipa de club. Repriza a doua a început cu Andrei Ivan căzut în careu și din nou ”Tricolorii” cer penalty. În minutul 52 fostul jucător al Craiovei a scăpat singur spre poartă, a driblat tot ce i-a ieșit în cale, dar i-au tremurat picioarele și a ratat cu poarta goală.

Foto: Dan Bodea

Trei minute mai târziu s-a deschis scorul. Coman a centrat, Rus a retrimis în gura porții și Denis Man a împins balonul în plasă (1-0 pentru România). Nici nu au repus bine galezii mingea în joc și Ivan s-a trezit din nou față în față cu Evans. Olteanul a ratat și galezii au înțeles că trebuie să facă ceva pentru a mai opri iureșul românilor. În minutul 63 oaspeții scapă pe contraatac, dar șutul năprasnic lovește bara lui Ionuț Radu.

Foto: Dan Bodea

Coman este în cele din urmă înlocuit cu Pușcaș (min. 66), iar inspirația selecționerului Mirel Rădoi avea să se vadă și pe tabela de marcaj. La cinci minute de la schimbare Pușcaș a pătruns în banda dreaptă, a așteptat demarcarea unui coechipier și a decis să tragă tare, sub bară, la colțul scurt. Execuția de atacant veritabil a dublat avantajul României. Galezii au mai avut și ei o încercare timidă în minutul 74, dar mingea s-a dus peste poartă și până la sfârșitul meciului ”Tricolorii” a știut să închidă jocul.

Foto: Dan Bodea

La final ”tineretul” a sărbătorit alături de galeria Universității calificarea la turneul final al Euro 2019. Chiar dacă mai au un meci de disputat, marți, cu Liechtenstein, la Ploieşti, selecţionata pregătită de Mirel Rădoi are asigurată calificarea de pe pe primul loc la turneul final, dacă nu pierd ultimul meci din grupă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu