Iarna iar nu are farmec în Gruia

Foto: Dan Bodea

Pentru CFR Cluj anul fotbalistic 2016 s-a terminat. S-a terminat prost, cu o înfrângere poate nemeritată, scor 1-2, la Voluntari, după un meci în care vișiniii au evoluat în nota obișnuită. Nu au rupt gura târgului, dar au deschis scorul prin golgheterul Cristian Bud și apoi a știut să țină de rezultata, până în momentul în care arbitrul George Găman a decis altfel. Mai întâi a acordat o lovitură de la 11 metri pentru gazde, în minutul 85.

Obișnuiți cu reacțiile antrenorilor, sau ale finanțatorilor, care niciodată nu dau credit arbitrilor, am fi tentați să spunem că și de această dată dreptatea a fost a omului în negru. Reluările au arătat, însă, că decizia lui Găman a fost eronată. Gazdele au egalat și au prins aripi. Cei din Voluntari au dat lovitura la ultima fază de joc, dintr-o poziție evidentă de offside. Rezultatul nu mai poate fi schimbat. CFR-ul a pierdut la marginea Bucureștiului, un meci pe care nu ar fi trebuit să-l piardă.

Rămân însă, celelalte cifre care arată că trupa lui Vasile Miriuță rămâne una dintre cele solide ale întrecerii Ligii 1. Cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat, CFR-ul încheie anul 2016 pe locul 6 (ultimul care duce în play-off), cu 30 de puncte (reamintim că trupa din gruia a pornit la drum cu o penalitate de – 6 puncte, din cauza neachitării datoriilor către foști jucători), dar și cu o linie de clasament care în mod normal nu ar avea cum să nu-i ducă în faza următoare a competiției.

Vișiniii au cel mai bun atac, cu 34 de goluri marcate, dar și a treia apărare (20 de goluri primite, în 21 de jocuri). Antrenorul Miriuță anunță că nu cedează și că își va conduce oaste în luptele care mai sunt de dus în primăvara anului viitor. Doar președintele Iuliu Mureșan continuă să transmită optimism. Nu că ar avea vreun motiv întemeiat, dar rolul unui conducător este tocmai acela de a fi în fruntea tuturor celor din club. Mai mult, Mureșan le transmite, a câta oară, jucătorilor și fanilor, că în această iarnă lucrurile va lua o întorsătură favorabilă.

”Am speranțe că se va întâmpla ceva bun în iarnă, în primul rând trebuie să ne pregătim bine, să intrăm în play-off, e posibil să vină și un investitor și să ne rezolvăm problemele. Probabil voi face parte și eu din noua conducere”, a spus Mureșan. Sigur, CFR-ul are investitor, cel puțin în acte, dar problemele cu care se confruntă Paszkany Arpad și refuzul lui de a mai finanța clubul la nivelul de altădată, fac ca în Gruia să urmeze încă o iarnă de incertitudini. Noroc cu legea insolvenței și toată lumea va fi măcar în parte fericită și cu conturile măcar în parte alimentate.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. CFR-1907CLUJ says:

    Un articol ambiguu si cu tenta evidenta de incompetenta si frustrare din partea celui care-l scrie altceva nu am inteles din el.In loc sa scoti in evidenta ce este pozitiv bati mai mult in partea goala a paharului……….macar de ai fi de prin Bucale as intelege dar asa………..

Postaţi un comentariu