Hoban a jucat 75 de minute în înfrângerea cu Olanda

Foto: Dan Bodea

Naționala României a pierdut cu scorul de 0-3 cu Olanda, ultimul meci al anului. Între ”Tricolori” s-a regăsit și mijlocașul CFR-ului, Ovidiu Hoban, care a evoluat 75 de minute, fiind înlocuit cu Pintilii, din cauza unei accidentări. A fost prima încercare ”adevărată” pentru naționala României cu Cosmin Contra selecționer. În ciuda caracterului amical al întâlnirii olandezii au venit cu toate vedetele la București și s-au impus într-o răbufnire de orgoliu, după ce, la fel ca și România, a ratat prezența la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor.

Budescu a avut primele oportunități de a deschide scorul. În minutul 8 a șutat de la 50 de metri, dar mingea a trecut pe lângă. Apoi (minutul 14), l-a pus din nou la încercare pe Cillesen, dar portarul batavilor a reținut. De partea cealaltă, Pantilimon a păstrat intactă poarta României la ocaziile lui Babel, Ake și Propper. Meciul a fost dinamic și în partea a doua, doar că ocaziile nu au mai apărut în dreptul ”Tricolorilor”, iar olandezii au știut să profite.

O centrare a lui Berghuis a fost reluată în plasă de Memphis Depay (min. 47). Tot Berghuis l-a servit ideal şi pe Ryan Babel (57). Doar Cristian Ganea a mai încercat să pună-n pericol poarta lui Cilessen, dar România – Olanda s-a încheiat 0-3, după ce Luuk De Jong a înscris dintr-o nouă pasă a lui Berghuis. S-ar putea spune că România s-a făcut de râs la ultima reprezentație din acest an, doar că ”portocala stricată” nu a fost deloc ”stricată”.

”Tricolorii” își vor afla adversarii din preliminariile Euro 2020 abia peste un an. Tragerea la sorți va avea loc pe 2 decembrie 2018, iar meciurile de calificare se vor disputa între lunile martie și noiembrie 2019. Câștigăoarele celor 10 grupe și echipele clasate pe locul secund se vor califica la turneul final, organizat în 13 orașe europene, între care se numără și Bucureștiul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu