HCM Baia Mare defilează în Liga Naţională

Handbalistele din Baia Mare merg ceas în Liga Națională, urmează meciurile din Liga Campionilor

HCM Baia Mare a câştigat, cu 29-20 (12-7), meciul susţinut în deplasare cu CSM Ploieşti, în cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale. În urma acestui rezultat handbalistele băimărene se menţin pe primul loc în clasament cu punctaj maxim (9 p.)

Se conturează candidatele la titlu
În această etapă, echipele care se vor bate pentru supremaţie în Liga Naţională s-au impus categoric. Astfel, Corona Braşov a câştigat fără emoţii în deplasarea de la Cluj-Napoca, cu 34-26 (20-11), în timp ce HCM Roman s-a impus fără emoţii pe terenul noii promovate Neptun Constanţa, cu scorul de 31-23 (17-11). În ceea ce priveşte eficienţa atacurilor, HCM Baia Mare are a doua ofensivă din campionat, după Corona Braşov. Dacă handbalistele de sub Tâmpa au înscris până acum 104 goluri, băimărencele au marcat 94 de goluri, având o medie de 31 de goluri pe meci. Nu la fel de bine stau elevele lui Costică Buceschi în defensivă, cu 67 de goluri încasate, acolo unde sunt abia pe locul 3, după HC Dunărea Brăila (59 goluri) şi HCM Roman (64 goluri primite).

Pentru echipa lui Costică Buceschi şi Magda Kovacs cele mai importante marcatoare au fost Tătar (8 goluri), Pîrvuţ (4), Geiger și Bondar (câte 3 goluri fiecare). Din cauza unor probleme medicale, Paula Ungureanu, Ada Nechita, Eliza Buceschi, Geta Diniş Vârtic şi Gabi Szücs.

Adversarii din CL, victorii clare în întrecerile interne
Până la duelurile din Liga Campionilor au mai rămas doar două săptămâni, astfel că privirile tuturor iubitorilor de handbal se aţintesc şi înspre viitoarele adversare ale băimărencelor.
În întrecerea internă, nemţoaicele de la Thüringer HC sunt pe prima poziţie, cu un total de 11 puncte, urmate îndeaproape de Leipzig (10 puncte). În ultima etapă, trupa lui Herbert Muller s-a impus cu 27-22 (15-7) în faţa grupării TuS Metzingen (locul 6). Pentru echipa germană, cele mai multe goluri au fost înscrise de Alexandrina Cabral Barbosa (7) şi Nadeshda Nadgornaja (6).

În Ungaria, Gyori Audi ETO KC a învins, cu scorul de 45-24 (23-14), pe MTK Budapesta. Principala marcatoare a trupei maghiare a fost brazilianca Eduarda Amorim, cu 9 goluri înscrise. Trebuie precizat că în această partidă, nu au jucat cele mai importante handbaliste ale Gyor-ului, respective Anita Görbicz, Aniko Kovacsics, Katarina Bulatovic, Heidi Löke şi nici portarul Katrine Lunde Haraldsen. În clasamentul intern, Gyori Audi ETO KC se află pe locul 2, după primele patru etape, cu un total de 6 puncte, liderul ierarhiei fiind Debrecen (8 puncte).

Austriecele de la Hypo Viena au evoluat, la finalul săptămânii trecute, la Memorialul Vinko Kandija, acolo unde au pierdut atât în meciul cu Krim Ljubljiana (29-32), cât şi în partida pentru locul 3, cu Buducnost (29-30).
Cele mai bune jucătoare ale grupării austriece au fost Alexandra Nascimento (15 goluri în cele două partide) şi Gorica Acimovic (17 goluri). Trebuie precizat că în partida cu Krim a evolua şi românca Rotiş-Nagy, în timp ce în meciul cu Buducnost a fost introdusă în teren cealaltă româncă, Simona Spiridon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu