Hartă interactivă: 49 de jucători și antrenori străini, de-a lungul timpului în curtea celor de la ”U” BT Mobitelco

44 de baschetbaliști străini și 5 antrenori au trecut de-a lungul timpului prin curtea celor de la ”U” BT Mobitelco

Nu mai puțin de 44 de jucători străini, respectiv cinci antrenori din afara granițelor țării noastre au semnat pe parcursul anilor un contract cu formația de baschet masculin din Cluj-Napoca. În prezent, gruparea se numește ”U” BT Mobitelco.

Vizualizaţi ”U” Mobitelco Cluj-Napoca pe o hartă mai mare

Pe harta de mai sus puteți vedea orașele de proveniență a tuturor celor 49 de spotivi și antrenori, precum și alte informații suplimentare despre fiecare în parte, dând click pe logo-ul aferent. Pentru poziția exact pe hartă, faceți zoom cu mouse-ul.

În anul 2002, sârbul Dejan Dukovcic, era primul jucător străin din istoria clubului ardelean care semna un contract de joc cu echipa de baschet, pe atunci B.U. Poli Carbochim Cluj.

Astfel, începând cu anul 2002, prin curtea clubului sportiv au trecut 21 de jucători din Statele Unite ale Americii, 18 din țările ex-iugoslave, respectiv doi neozeelandezi, un bulgar, un estonian și un canadian.

Dintre cei 44 de sportivi străini, în prezent, sub culorile echipei ”U” BT Mobitelco, evoluează șase jucători de peste hotare. Doi americani (Darius Hargrove și Josh Sparks), trei sârbi (Branko Cuic, Miljan Medvedj și Ivan Kuburovic), respectiv un muntenegrean (Boris Lalovic).

De asemenea, cinci antrenori din străinătate au trecut pragul formației de pe malul Someșului Mic: Dragan Petricevic (Bosnia și Herțegovina), Miodrag Perisic (Serbia), Tab Baldwin (S.U.A), Niksa Bavcevic (Croația) și Milorad Perovic (Serbia). Sârbul Perovic este în prezent antrenorul secund al echipei ”U” BT Mobitelco.

Dejan Dukovcic semnând contractul cu echipa de baschet,   alături de Remus Lăpușan și Mircea Cristescu/ Foto: Dan Bodea

Dejan Dukovcic semnând contractul cu echipa de baschet, alături de Remus Lăpușan și Mircea Cristescu/ Foto: Dan Bodea

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu