Handbaliştii de la CSM trag tare la antrenamente

Antrenorul Nicolae Istrate ( foto: în picioare) dă ultimele indicaţii tehnico tactice

Cu trei săptămâni înainte de începerea campionatului Diviziei A, pe handbaliştii de la CSM Satu Mare i-am găsit  în sala nouă a LPS, acolo unde execută câte două antrenamente zilnice, pentru o abordare cât mai bună a noului sezon competiţional.

Sub îndrumarea antrenorului Nicolae Istrate, jucătorii a căror medie de vârstă este undeva la 22 de ani, trag tare la antrenamente, conştienţi de importanţa pregătirii tehnico-tactice.

“Sunt mulţumit de cum răspund băieţii la antrenamente. Avem un lot tânăr, dornic de afirmare cu care sper să facem o figură  frumoasă în noul sezon competiţional. Le-am pregătit câte două antrenamente zilnice, completate, desigur, cu meciuri amicale. Până acum am jucat trei partide de pregătire în compania formaţiilor Marta şi Extrem, ambele din Baia Mare, şi a unei echipe de Liga a II-a din Ungaria, Fehergyarmat” ne-a declarat antrenorul Istrate.

În meciul cu Fehergyarmat, partidă disputată la sfârşitul săptămânii trecute, sătmărenii s-au impus fără probleme, scor 43-25. În acest meci au jucat pentru CSM: Cioroiu, Pogyină, Erdos, R.Pop, Jurj, Varga, Mateș, Tătăran, Tătar, Santeiu, Chira, Mureșan. Gherasin, Albu, Ungar, A.Pop, Morar.

“A fost o partidă utilă pentru noi iar relaţiile de joc încep să se închege. Băieţii au înţeles foarte bine şi schemele tehnico-tactice pe care le-am exersat la antrenamente, aşa că mi-aş dori ca şi în campionat să facem cât mai multe asemenea meciuri”, ne-a mai declarat antrenorul sătmărean.

antrenament handbal csm (4)

Însă nu toate sunt roz la gruparea sătmăreană, şi aici ne referim în primul rând la întârzierile salariale care se rezumă la trei salarii restante, fapt care face ca băieţii să mai strâmbe din nas la unele decizii ale antrenorului. Lipsa banilor a făcut ca echipa CSM să nu facă un cantonament înaintea meciurilor de campionat, iar jocurile amicale să le dispute toate acasă.

“Este o situaţie oarecum ingrată pentru noi faptul că nu am putut face un cantonament, după cum e neplăcut că nu am putut onora unele invitaţii, la turnee de pregătire, din partea unor echipe din Liga Naţională. La fel de neplăcut este faptul că unii sponzori, pe care îi vedeţi că-şi fac reclamă pe pereţii sălii LPS, sunt doar cu numele, deoarece în rest nu prea s-au înghesuit să ajute echipa. Uite, de pildă, băieţii beau apă de la robinet la antrenamente, însă acolo tronează pompos o reclamă la o apă minerală care măcar cu produse să ne sponzorizeze dacă cu bani nu pot. Iar exemplele ar putea continua …” ne mai spune puţin cătrănit Istrate.

Următorul meci de pregătire pentru CSM Satu Mare va fi joi, de la ora 17.30, în compania celor de la Academia de Handbal Minaur Baia Mare, după care pe 7 septembrie vor participa la un patrulater în Ungaria.

Distribuie:

Postaţi un comentariu