Handbaliștii de la CSM și-au reluat pregătirile

Handbaliștii de la CSM, la primul antrenament din acest sezon

După o scurtă vacanță de vară, handbaliștii de la CSM Satu Mare și-au reluat pregătirile pentru un debut cât mai bun într-o nouă ediție de campionat. 16 jucători au spus prezent la „catalogul” strigat de antrenorul Nicolae Istrate. Două nume noi și-au făcut loc printre aceștia, este vorba de Sergiu Gherasim, juniorul venit de la Minaur Baia Mare și care joacă pe postul de pivot, și extrema dreaptă, Andrei Pop, venit de la Potaissa Turda. Am remarcat însă și lipsa unor jucători care în ultimul sezon au jucat pentru CSM, iar acum au plecat la alte echipe. Este vorba de Vlad Rogoz, Călin Leordean, Sebastian Albu, Cosmin Osvath și Răzvan Cuceu.

“ Avem un lot tânăr cu care ne dorim să facem meciuri cât mai bune, și vom pune accent pe omogenizarea echipei. Cu încă 3-4 achiziții și desigur în funcție de ce buget vom primi încercăm promovarea, sezonul viitor, în Liga Națională.” ne-a declarat antrenorul Istrate.

Președintele CSM, Valeriu Neagu, a fost și el prezent la reunirea lotului și după ce i-a dojenit părintește pe unii jucătorii le-a promis că va face tot posibilul pentru a veni la zi cu salariile, restante încă din campionatul trecut.

“Există ceva restanțe salariale la jucători și știu că lucrul acesta este neplăcut pentru toată lumea însă încercăm să venim la zi cu salariile mai ales că pe 20 august se votează bugetul la echipă. Obiectivul nostru este clasarea pe locurile 3-5 iar dacă ne va permite bugetul să mai aducem câțiva jucători din sezonul viitor să atacăm promovarea în Liga Națională.” ne-a declarat Neagu.

Un obiectiv îndrăzneț, credem noi, dacă ne uităm pe lista de jucători de debut a CSM-ului pentru această nouă ediție de campionat, o listă destul de subțire care mai degrabă ar trebui să se concentreze pe evitarea retrogardării, deoarece din acest sezon vor retrograda ultimele două clasate. Reamintim că CSM Satu Mare a terminat sezonul trecut pe locul 8 din 10 ehipe. Cât privește promovarea în Liga Națională credem că este un proiect și mai futurist dacă ținem cont că Primăria dar și Consiliul Județean au transmis clar că nu vor mai pune mare preț pe sportul de performanță ci se vor reorienta spre sportul de masă sau cu alte cuvinte mediocritatea va fi ținută în brațe în sportul sătmărean.

Lotul cu care va porni la drum CSM Satu Mare în această nouă ediție de campionat este următorul: Florin Mateș, Cristian Podină, Lucian Cioroiu, Cătălin Tătar, Emanuel Erdos, Cristian Mureșan, Mircea Santeiu, Ciaca Adrian, Cristian Jurj, Mircea Varga, Ioan Morar.

Campionatul în Divizia A de hadbal masculin, ediția 2013-2014, va debuta pe 21 septembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu