Handbal / Victorie mondială pentru România

Cristina Neagu a marcat 11 goluri în barajul pentru mondiale şi Românbia a făcut un pas important pentru calificarea în Danemarca

Echipa națională feminină de handbal a României s-a impus pe terenul Serbiei, cu scorul de 32-26, în manșa tur a barajului de calificare la campionatul Mondial. Returul se va disputa la sfârșitul săptămânii viitoare la Cluj. Graţie triumfului din Serbia, handbalistele tricolore au luat o opțiune importantă pentru calificarea la turneul final. România s-a impus la 6 goluri diferență pe terenul vicecampioanei mondiale, la capătul unei prestații fără greșeală.

Paula Ungureanu a fost imbatabilă în poartă, iar Cristina Neagu a marcat 11 goluri pentru România. Meciul din Serbia a fost primul oficial pe banca tehnică a României pentru antrenorul Tomas Ryde, numit în primăvară la cârma naționalei tricolore, şi care a mai condus reprezentativa țării noastre în partidele de la Trofeul Carpaţi, din luna martie.

Succesul României a fost umbrit de accidentarea Paulei Ungureanu. Portarul echipei naționale a suferit o leziune gravă la genunchiul drept, în minutul 47, după ce a apărat o aruncare de la 7 metri. Partida retur este programată în 13 iunie, la Cluj-Napoca, în noua Sală Polivalentă. 5.000 de bilete s-au vândut deja pentru returul cu Serbia. Turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin va avea loc în Danemarca, în perioada 5-20 decembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu