Handbal / Umpleți Polivalenta, joacă România!

România întâlneşte Serbia, la Cluj, în drumul spre Campionatul Mondial din Danemarca / Foto: Dan Bodea

Echipa naţională feminină de handbal a României întâlneşte reprezentativa similară a Serbiei, în manşa secundă a barajului de calificare la turneul final al Campionatului Mondial găzduit la sfârşitul acestui an de Deanemarca. Meciul se va disputa în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, sâmbătă, de la ora 17.00. Învingătoare în manşa tur cu scorul de 32-26, , „Tricolorele” trebuie doar să conserve avanatjul obţinut la Kralijevo pentru a face pasul spre Danemarca.

„Suntem pregătiți pentru acest joc și vom încerca și de această dată să ne surprindem adversarele, așa cum am făcut-o și În Serbia. Adversarele noastre nu mai au nimic de pierdut, tocmai de aceea ne așteptăm ca ele să schimbe abordarea acestui meci, dar nu este foarte important ce face Serbia, ci jocul nostru mă preocupă. Avem trei moduri de a juca în apărare. Putem juca pe contraatac, putem juca cu șase jucătoare pe semicerc, avem multe soluţii. Probabil jucătoarele din Serbia vor face un marcaj strâns la Neagu şi Elisei, dar avem soluţii să le surprindem încă o dată”, a declarat selecționerul Tomas Ryde.

Tehnicianul României așteaptă de la jucătoare să-și etaleze tehnica și experiența în confruntarea de sâmbătă. ”Am avut multe discuții undividuale cu fiecare jucătoare în parte în ultima săptămână și le-am transmis sportivelor noastre că trebuie să îşi asume deciziile în teren. Ne înţelegem perfect la antrenament. E o chestiune de concentrare şi încredere în sine”, a adăugat Ryde. Cea mai bună jucătoare a manșei întâi, Cristina Neagu este în continuare nerefăcută 100%, dar și-a exprimat dorința de a evolua și în partida de la Cluj.

”Este o perioadă destul de dificilă pentru mine, nu am putut să mă antrenez la capacitate maximă. Practic în ultimele trei săptămâni, am făcut doar două antrenamente cu fetele din cauza gleznei, care nu e refăcută, dar am încredere că împreună vom face un meci bun la Cluj și tocmai de aceea așteptăm ca suporterii să umple sala„, a spus Neagu. Peste 5.000 de bilete s-au vândut până în prezent, iar până la ora meciului, organizatorii se așteaptă ca toate cele 7.000 de tichete să se epuizeze.

Distribuie:

Postaţi un comentariu