Handbal/ ”U” Jolidon pierde în turul sferturilor Cupei EHF

”U” Jolidon nu a reușit supriza în meciul disputat împotriva echipei maghiare Fehervar KC  din cadrul sferturilor Cupei EHF la handbal feminin.  21-28 a fost scorul final al partidei disputate la Cluj,  în care „studentele” au ratat cât nu au făcut-o în toate partidele disputate până acuma în competiție, lucru ce s-a dovedit a fi fatal în fața unei echipe de un pragmatism debordant care a avut o portăriță într-o formă de zile mari.

În primul meci în care nu au mai fost cotate ca favorite, hanbalistele lui ”U” au început timorate, situație de care unguroaicele au profitat imediat , marcând în primele 10 minute șase goluri și primind unul singur. Dacă pe apărare, clujencele nu au putut opri pătrunderile Tamarei Tilinger și ale masivului pivot Mayer Szabina, nici pe faza de atac lucrurile nu au stat mai bine: rând pe rând, Vintilă, Senocico sau Tetean au ratat aruncări de la 7 metri,   transformand-o pe portărița adversă, Kiss Eva, în eroina oaspetelor.

Pe final de repriză, când situația părea scăpată de sub control și Fehervar se distanțase la 8 goluri, jucătoarele lui ”U” au avut o tresărire de orgoliu și au reușit mai multe faze bune de apărare coroborate cu 5 goluri consecutive, care au făcut ca scorul la pauză să fie 10-14 pentru oaspete.

După pauză, jucătoarele conduse de pe bancă de Horațiu Pașca au intrat mult mai concentrate în teren și timp de 15 minute s-au ținut la trei goluri de adversarele lor. Cu toate acestea, cele trei goluri au părut a fi un prag psihologic imposibil de depășit iar pe final scorul a prins proporții pe fondul nesfârșitelor ratări și a fazelor de atac la care cuplul Tilinger-Mayer a făcut șah-mat apărarea clujencelor.

Cele mai bune marcatoare ale Jolidonului au fost Laura Popa și Senocico (câte patru goluri), în timp ce din tabăra adversă s-au remarcat Tilinger Tamara ( opt goluri), Mayer Szabina (șapte goluri ) dar și portărița titulară a naționalei Ungariei, Kiss Eva, care a reușit să apere cinci aruncări de 7 metri.

„Le mulțumesc în primul rând suporterilor și cred că astăzi am demonstrat că la Cluj avem cel mai frumos public din țară. Cred că astăzi am ratat cât pentru trei meciuri sau pentru o etapă întreagă de cupă, dar vom încerca să reparăm în retur ceva, dacă se va mai putea. Din păcate am început foarte prost. Am ratat multe aruncări de la 7 metri, am ratat din multe situații de unu-la-unu, am muncit mult dar nu am reușit. Trebuie să recunoaște că adversarul ne-a fost astăzi superior la multe capitole. La modul cum a decurs jocul cred totuși că diferența este prea mare însă trebuie să recunoaștem că la multe capitole, mai ales viteza, adversarele ne-au dominat. Cu puțină atenție însă am putea recupera în tur pentru că nu mergem acolo în excursie”, a declarat antrenorul lui U, Horațiu Pașca.

Manșa retur a sferturilor de finală va avea loc în data de 8 martie la Szekesfehervar, acolo unde formația Fehervar își dispută partidele de pe teren propriu.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=374]

Postaţi un comentariu