Handbal/ ”U” Jolidon Cluj părăsește Cupa EHF cu capul sus

Laura Popa este cea mai bună marcatoare a lui U Jolidon Cluj în acest sezon al Cupei EHF, tânăra de 19 ani marcând 33 de goluri.

Singura echipă românească de handbal feminin rămasă într-o competiție europeană și-a încheiat în Ungaria aventura din Cupa EHF cu o înfrângere în fața formației maghiare Fehervar, scor 21-24, după ce în meciul tur al sferturilor, disputat la Cluj, scorul fusese 28-21 pentru jucătoarele din țara vecină.

Cu șanse mici de a mai remonta diferența din tur când fuseseră învinse la o diferență de 7 goluri, clujencele au început la fel ca în partida de pe teren propriu, adică dezastruos. Un parțial de 1-6 pentru Fehervar a pus plumb în adidașii „studentelor”, care au jucat aproape la fel ca în meciul din urmă cu o săptămână. Chiar dacă la un moment dat diferența de scor a fost chiar și de 8 goluri în favoarea formației maghiare, clujencele au reușit ca până la pauză să reducă diferența la „doar” 5 goluri (17-12).

După pauză, jucătoarele la Jolidon au reluat strategia de urmărire aplicată și în a doua repriză a partidei tur. Cu Laura Popa în formă de zile mari, U Jolidon a izbutit să revină pe tabelă și să încheie meciul la o diferență mai mult decât decentă (24-21) având în vedere diferența de valoare dintre cele două echipe, fapt remarcat și la finalul partidei de la Cluj de către tehnicianul Horațiu Pașca.

Popa, printre cele mai bune marcatoare ale competiției

Cu aceste două înfrângeri, U Jolidon se oprește în sferturile celei de-a treia competiții ca importanță din handbalul feminin de club și contabilizează un record 4 victorii și 2 înfrângeri.

Dat fiind faptul că în turul III și în optimi, U Jolidon a avut parte de adversari facili, participarea în Cupa EHF a reprezentat o șansă bună pentru jucătoarele tinere de a acumula minute în teren și de a trăi experiența meciurilor cu miză europeană. Dintre jucătoarele lui U, cel mai mult a profitat Laura Popa, care de la startul sezonului și până acum a devenit una dintre jucătoarele de bază din echipa lui Horațiu Pașca. Handbalista de 19 ani originară din Slatina a înscris în cele 6 partide disputate în Cupa EHF 33 de goluri, fiind golgetera formației . Cu această performanță, Laura Popa se clasează pe poziția a 9 în topul provizoriu al marcatoarelor din această competiție.

Cea mai bună evoluție pentru Laura Popa a fost chiar cea din ultimul meci al formației ei în competiție, meci în care purtătoarea tricoului cu numărul 29 a marcat 10 goluri. În același top provizoriu al marcatoarelor, următoarea cea mai bine clasată jucătoare a lui Jolidon este căpitanul formației, Mihaela Ani Senocico, handbalista în vârstă de 32 de ani marcând de 16 ori în cele 6 meciuri jucate.

Pentru U Jolidon, următoarea partidă se va disputa la Baia Mare în data de 12 martie, împotriva liderului la zi din Liga Națională, acesta fiind ultimul meci în deplasare pentru clujence care după acest meci vor mai avea de jucat doar o partidă în sezonul regulat, pe teren propriu, împotriva formației CSM București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu