Handbal/ ”U” Jolidon Cluj încheie Memorialul „Tiberiu Rusu” cu o victorie

Simona Vintilă (foto prim plan) a marcat două goluri în meciul cu HCM râmnicu Vâlcea. (Foto. Radu Hângănuț)

În ultima zi a turneului amical de handbal, formația clujeană ”U” Jolidon a izbutit a doua victorie din cele trei meciuri disputate, învingând formația HCM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 31-22, la finele unui meci dominat copios de studente care nu au avut nicio emoție cu echipa pregătită de fosta internațională Simona Gogârlă.

După două meciuri în cadrul turneului, ”U” Jolidon avea la activ o înfrângere (31-34 cu România U20) și o victorie (28-23 cu SCM Criova), în timp ce vâlcencele aveau două înfrângeri.

Chintouan 8-7 HCM Râmnicu Vâlcea

„Studentele” antrenate de Horațiu Pașca au început în forță partida cu HCM, Florina Chintoan (8 goluri în prima repriza) fiind de neoprit în prima jumătate de oră când a marcat mai multe goluri decât întreaga echipă oaspete. Vâlcencele nu au reușit să găsească soluții pe faza de atac, finalizând aproape fiecare acțiune cu aruncări nepregătite, parate de Cristina Enache, aflată într-o formă de zile mari. Mulțumită unei apărri în care Ivan și Chintouan au excelat și un atac care a transformat aproape fiecare ocazie de gol, handbalistele lui ”U” au reușit să intre la pauză cu un avans de 10 goluri (17-7).

În partea a doua a meciului Jolidon nu a mai forțat, astfel că oaspetele au reușit să mai reducă din diferență, fără însă a creea emoții prea mari. Florina Chintoan și-a continuat sarabanda de reușite, fiind acompaniată de Senocico și Laura Popa, componenta naționalei de tineret reușind patru goluri, trei dintre ele prin aruncări de la 7 metri, unde a avut procentaj de 100%.

Cele mai bune marcatoare ale Jolidonului au fost Florina Chintoan (10 goluri), Senocico (5 goluri) și Laura Popa (4 goluri) în timp ce de la oaspete s-a remarcat Janina Luca, care a avut 4 reușite.

Meciul s-a încheiat 31-22 pentru gazdele turneului care au terminat totuși pe locul doi, după echipa lui Gheorghe Tadici, HC Zalău, care cu 2 victorii și un egal au încheiat pe locul I. Cea mai bună jucătoare a turneului a fost desemnată Mihaela Ani-Senocico în timp ce portărița Cristina Enache a primit premiul pentru cel mai bun goalkeeper.

Maihaela Ani Senocico a fost desemnată MVP-ul turneului. (Foto: Radu Hângănuț)

Maihaela Ani Senocico a fost desemnată MVP-ul turneului. (Foto: Radu Hângănuț)

„A fost cel mai bun an al meu”

„Pentru mine a fost foarte important să rezolvăm probleme din defensivă. A contat mult să creștem în joc. A fost un turneu util, în memoria unui mare om de handbal al Clujului, domnul Tiberiu Rus. Ne dorim, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri, să facem un meci bun cu Baia Mare. Aș fi ipocrit să spun că nu sunt mulțumit cu parcursul din campionat de până acum, dar dacă eram mai atenți la Constanța puteam termina și pe locul 3. Îmi doresc ca anul viitor să păstrăm linia aceasta, să evoluăm de la meci la meci, îmi doresc ca generația tânără să capete cât mai multă experiență și să devină cât mai utilă. Nu avem un obiectiv anume în cupele europene, noi ne dorim doar să ajungem cât mai sus. Încercăm să facem asta chiar dacă nu avem un obiectiv fixat. Campionatul este extrem de echilibrat anul acesta. Ne batem în opt pentru șase locuri. Am avut, pe plan personal, un an plin de schimbări și de rezultate  și pe plan profesional a fost cel mai bun an al meu. Sper să nu mă opresc aici”, a declarat după meci tehnicianul Horațiu Pașca.

Pentru handbalistele de la ”U” Jolidon urmează o scurtă vacanță, până în 26 decembrie, după care lotul se va reuni în vederea turneului amical de la Zalău și a meciului de pe teren propriu cu HCM Baia Mare, care va avea loc în data de 9 ianuarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Alte rezultate din cadrul Memorialului Tiberiu Rusu”]

HC Zalău – Bekescsaba 35-33 (19-19)

U Jolidon Cluj – România U20 31-34 (17-18)

România U20 – SCM Craiova 31-32

HC Zălau – HCM Rm. Vâlcea 35-27 (21-13)

U Jolidon Cluj – SCM Craiova 28-23 (17-12)

Bekescsaba – HCM Rm. Vâlcea 32-23 (16-12)

România U20 – Bekescsaba 33-32 (18-15)

HC Zălau – SCM Craiova 28-28 (14-13)

U Jolidon Cluj – HCM Rm. Vâlcea 31-22 (17-7)

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu