Handbal / ”U” Alexandrion, victorie acasă cu Unirea

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de handbal Universitatea Alexandrion Cluj s-a impus, sâmbătă seara, cu scorul de 26-21 în fața formației Unirea Slobozia într-un meci din cadrul etapei a X-a a sezonului regulat în Liga Națională. După patru eșecuri consecutive elevele antrenoarei Carmen Amariei au făcut un meci pe alocuri prudent, dar și eficient privit per ansamblu. Victoria clujencelor a fost mult mai clară decât o arată scorul final, ”studentele” fiind ”ținute în frâu” doar în primele 20 de minute de joc.

La cabine s-a intrat la 13-10 după ce Cristina Laslo, Magda Paraschiv și Laura Ivan au întors scorul defavorabil echipei clujene care a fost condusă la un moment dat cu 8-7. Jocul robust, în forță și dorința mai mare de victorie s-a resimțit cel mai evident în primele 10 minute de joc din actul secund, când gazdele au arătat ca o echipă care merită să câștige înfruntarea.

Din acel moment și până la final a fost doar o cursă a clujencelor spre victoria finală. Florina Chintoan cu 10 goluri, Magda paraschiv (5) și Cristina Laslo (4) au fost principalele marcatoare ale Universității. Succesul în fața celor de la Unirea Slobozia le-a adus clujencelor trei puncte importante și o poziționare bună în clasament, locul 9, în apropierea pozițiilor de play-off. Etapa viitoare Universitatea Cluj va disputa, în deplasare, derby-ul zonal cu HC Zalău, vineri 6 noiembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu