Handbal / ”U” Alexandrion, duş rece la Zalău

Cu 7 goluri marcate în partida pierdută de "U" Alexandrion la Zalău (26-32), Cristina Laslo a fost din nou cea mai bună "studentă" din echipa antrenată de Carmen Amariei / Foto: Dan Bodea

Etapa a XVIII-a a Ligii Naţionale de handbal feminin a programat confruntarea dintre HC Zalău şi ”U” Alexandrion Cluj, clasicul Ardealului în sportul feminin pe semicerc. Forma bună arătată de cele două combatante s-a reflectat perfect şi în disputa de pe parchetul din Sala Sporturilor din Zalău, încheiată cu victoria celor de la HC Zalău, scor 32-26.

Gazdele intrau în luptă după 3 victorii consecutive şi aveau avantajul conefrit de terenul propriu. De partea cealaltă „studentele” aveau de recuperat parcaursul slab din prima parte a sezonului regulat.

Astfel, spectacolul a fost la el acasă. Sălăjencele au început în forţă şi au preluat iniţiativa din startul dispute. La jumătatea primei reprize gazdele aveau deja un avans de 4 goluri (8-4), moment în care antrenoarea clujencvelor, Carmen Amariei a cerut time out şi a ordonat jocul elevelor sale.

Handbalistele de la Universitatea au revenit mai concentrate în joc şi, după o perioadă bună păreau capabile să refacă diferenţa de pe tabela de marcaj. Până la urmă experienţa a făcut diferenţa şi yălăuancele au intrat la pauză la scorul de 14-11. Şi partea a doua a meciului a început sub aceleaşi auspicii, iar diferenţa de scor s-a mărit constant.

Abia în ultimele 15 minute clujencele au reuşit să reducă substanţial din diferenţă, asta după ce gazdele au evoluat în inferioritate numerică, iar antrenorul Gheorghe Tadici a fost şi de această dată eliminat. S-a terminat 32-26, iar Cristina Laslo a fost şi de această dată jucătoarea care s-a remarcat din rândul „studentelor”.

Cu 7 goluri marcate, campioana mondială de juniori a fost principala marcatoare a Universităţii. HC Zalău continuă lupta pentru un loc în play-off, în vreme ce ”U” Alexandrion îşi face calcule pentru a se îndepărta de zona fierbinte a clasamentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu