Handbal / România e în semifinale!

Ada Nechita a marcat în ultima secundă a jocului cu Danemarca, golul calificării României în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin

Echipa naţională feminină de handbal a României s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele campionatului mondial. „Tricolorele” au trecut în sferturi de gazda competiţiei, Danemarca, cu un gol marcat în ultima secundă a timpului adiţional de joc (31-30). România a început curajos înfruntarea, neavând altă alternativă decât o evoluţie fără cusur în faţa reprezentativei nordice, a doua favorită la câştigarea trofeului.

La pauză fetele lui Thomas Ryde conduceau cu 13-10, dar actul secund a adus pe parchet o echipă a Danemarcei conştientă că „Tricolorele” aveau deja un avantaj care le periclita prezenţa în careul de aşi. În ciuda revirimentului nordicelor şi a presiunii celor 12.000 de spectatori, partida a continuat să fie controlată de România. Danemarca a reuşit să ducă meciul în prelungiri după ce, la finalul timpului regulamentar de joc scorul era egal 27-27.

În prima repriză a timpului adiţional Danemarca a trecut pentru prima dată în avantaj (28-27), dar fetele noastre au continuat să creadă în calificare până la capăt. Paula Ungureanu a făcut şi de această dată minuni în poartă, iar Ada Nechita a marcat golul calificării în ultima secundă a prelungirilor, după o acțiune de atac genială, cu o pasă fantastică a Elizei Bucheschi.

Cristina Neagu a fost desemnată la final cea mai bună jucătoare, înscriind 15 goluri. Aurelia Brădeanu, 5 goluri, Oana Manea 3, Ada nechita 3, Eliza Bucheschi 3, Valentina Ardean-Elisei 2, au fost celelalte marcatoare ale României. În semifinalele Campionatului Mondial românia va înfrunta reprezentativa Norvegiei, vineri, 18 decembrie, de la ora 21.45. Norvegia este campioană olimpică și europeană, iar în faza grupelor a învins România cu 26-22.

Distribuie:

Postaţi un comentariu