Handbal / România a învins campioana mondială

Laura Popa, de la Universitatea Alexandrion Cluj, a marcat două goluri în tricoul echipei naționale a României, în victoria contra Braziliei la Trofeul Carpați / Foto: Dan Bodea

Echipa naţională feminină de handbal a României a cîştigat meciul contra Braziliei, scor 27-19, disputat în cadrul turneului dotat cu Trofeul Carpaţi. La primul meci al lui Thomas Ryde în calitate de selecţioner au asistat aproape 7.000 de suporteri, iar evoluţia din teren a „Tricolorelor” a fost pe măsura aşteptărilor. România a controlat întâlnirea cu campioana mondială Brazilia de la un capăt la celalalt, astfel că, scorul afişat la finalul meciului de tabela de marcaj indică foarte clar diferenţa de atitudinea dintre cele două echipe.

Valoric, Brazilia are un lot peste cel al naţionalei României, dar curajul arătat de echipa lui Ryde a anihilat atuurile Braziliei. În tricoul echipei naţionale au evoluat şi două handbaliste de la ”U” Alexandrion Cluj, Flroina Chintoan, autoare a 3 goluri, şi Laura Popa care a marcat de două ori împotriva Braziliei. Aşa cu şi-a dorit noul selcţioner al „Tricolorelor” finala Trofeului Carpaţi se va disputa, sâmbătă, între Suedia şi România. Nordicele s-au calificat în ultimul act după ce au învins Germania cu scorul de 33-32.

Distribuie:

Postaţi un comentariu