Handbal / Potaissa, luptă pentru bronzul naţional

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda va încerca să reediteze anul acesta succesul obţinut în ediţia precedentă a ligii naţionale, când au terminat sezonul pe poziţia a III-a. Clujenii au pierdut dramatic cel de al doilea meci din semifinalele campionatului, scor 25-26, în deplasare cu CSM Bucureşti, şi au ratat calificarea în finală.

În primul joc din semifinale bucureştenii obţinuseră o victorie la fel de grea (29-27), la Turda. În partida de la Bucureşti gazdele au început foarte bine şi au condus cu 4 goluri avans (7-3) încă din startul înfruntării. Clujenii nu au cedat şi au egalat la 13, însă, la pauză CSM-ul a intrat în avantaj minim, 14-13.

Conştienţi că doar o victorie îi mai ţine în joc pentru marea finală, turdenii au forţat în startul reprizei a doua şi chiar au reuşit să se desprindă la 3 goluri, scor 19-16. Entuziasmul şi adrenalina i-au făcut pe elevii lui Horaţiu Gal să comită o serie de imprudenţe în apărare astfel că, meciul a fost echilibrat până la ultimul atac.

Cu mai puţin de 10 secunde până la fluierul final, clujenii au reuşit să înscrie golul de 25-25 şi meciul se îndrepta spre aruncări de departajare, însă, ardelenii s-au repliat greu şi Saşa Marijanac a marcat golul victoriei când mai erau doar două secunde rămase din timpul regulamentar de joc.

CSM Bucureşti este astfel, prima finalistă a ediţiei din acest an a Ligii Naţionale şi va juca cu trofeul pe masă în compania învingătoarei dintre Dinamo şi Minaur Baia Mare. Potaissa Turda va juca finala mică a campionatului cu învinsa din cealaltă semifinală.

Reamintim că anul trecut Potaissa a obţinut pentru prima oară în istorie medaliile de bronz ale campionatului naţional de handbal masculin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu