Handbal / Potaissa a ieşit din Cupa României

Handbaliștii de la Potaissa Turda nu au mai reușit evoluția entuyiasmantă din Liga națională și au fost eliminați de Minaur din optimile Cupei României / Foto: Dan Bodea

Optimile de finale ale Cupei României la handbal masculin a programaat, luni seară, confruntarea dintre HCM Minaur Baia Mare şi Potaissa Turda. Au triumfat maramureşenii, scor 27-24, gazdele luându-şi astfel, revanşa pentru eşecul usturător suferit în faţa propriilor suporteri, în partida din Liga Naţională de la începutul lunii noiembrie.

Atunci clujenii s-au impus cu 37-34. În partida de cupă lucrurile au stat exact invers. Băimărenii au arătat o poftă de joc teribilă, iar la victoria care le-a adus şi calificarea în sferturile competiţiei au contribuit şi handbaliştii lui Horaţiu Gal. Turdenii au fost incapabili să facă faţă jocului de forţă etalat de maramureşeni.

Cu un Tatai senzaţional în poartă, cu Pribanic şi Grasu inspiraţi în atac, cu Buşecan şi Fotache “de netrecut” în apărare, băimărenii au demonstrat că pot să practice un handbal fantezist. Per ansamblu, meciul a fost totuşi echilibrat însă, desele erori comise de turdeni au dat un plus de strălucire Minaurului, echipă care are ca obiectiv câştigarea trofeului pe care l-au mai dus în Maramureş în 1978 (prima ediţie), 1983, 1984, 1989 şi 1999.

Din tabăra clujeană doar Lazăr şi Mureşan au reuşit să se ridice la nivelul băimărenilor. Primul a reuşit 5 goluri, iar cel de al doilea, născut şi crescut la Baia Mare, a contribuit şi el cu 4 reuşite la spectacolul din teren. Tragerea la sorţi a sferturilor de finală a Cupei României va avea loc la începutul anului viitor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu